Magyar borok a lengyel EU-elnökség alatt

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 20. 11:59

Bakos Piroska EU-szóvivő a Twitteren keresztül jelentette be, hogy a magyar EU-elnökség alatt felszolgált hazai boroknak akkora sikere van, hogy a minket követő lengyel elnökség alatt is azokat fogják felszolgálni a hivatalos rendezvényeken. Mint ismert, a magyar EU-elnökség alatt a szokásoktól némiképp eltérően, borokat szolgáltak fel az uniós ülések illetve konferenciák vendégeinek – sőt, a cél az volt, hogy a félév alatt lehetőleg az összes magyar borvidéket bemutathassák Európának.

A gondosan válogatott nedűk elnyerték a lengyel vendégek tetszését, innen jött az ötlet, hogy a magyar borok folytassák “elnökségi karrierjüket”.

„Elsősorban a tokaji aszú, a szamorodni és a bikavér aratott sikert” – árult el néhány részletet az eu2011.hu-n Gál Helga elnökségi sommelier a legutóbbi hivatalos válogatás eredményéről. Egyelőre a lengyel konyha fogásaihoz igazítják, milyen magyar borok mehetnek majd Lengyelországba, a végső megállapodást pedig a két ország külügyminisztere köti majd meg.


„Nem a mennyiség a fontos, hanem a presztízs”– hangsúlyozta Gál, aki szerint a születendő megállapodás kitűnő marketinglehetőség a magyar borok számára, és felhívja a figyelmet azok kiváló minőségére. A sommelier szerint az utóbbi évtizedekben kevés olyan horderejű marketingesemény történt a magyar borokkal, mint amilyet a magyar elnökség és ez az együttműködés kínál. „Ez egy jó kiindulópont ahhoz, hogy egy egész más képet hozzunk a világ tudomására a magyar borokról, amelyeknek elsődleges jellemzője a kifejezetten jó minőség és az egyedi termőterület” – húzta alá Gál az EU-elnökség hivatalos honlapjának, az EU2011.hu-nak adott nyilatkozatában – írja a privatbankar.hu.

Kapcsolódó cikkeink