Magyar borászati szakbemutatót tartanak Varsóban
Magyar borászati szakbemutatót tartanak kedden Varsóban, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) rendezvényén a szervezet által a legutóbbi Országos Borversenyen díjazott borok és pincészetek mutatkoznak be a lengyel üzleti partnerek előtt.
A HNT idén második alkalommal rendezi a varsói üzleti borbemutatót, Hungarian Wines – The Best Of (A magyar borok legjava) címmel.
Síkhegyi Franciska, a HNT munkatársa az MTI-vel közölte, Varsóban idén 29 magyar borászat mutatkozik be, a rendezvényre közel kétszáz résztvevőt várnak a lengyel kereskedők, sommelierek, étterem- és borbár tulajdonosok, valamint a szakújságírók soraiból.
A bemutató programjában szerepel három, a lengyel borszakma elismert képviselői által tartott borászati mesterkurzus is, ezek témái a magyarországi fehérbor-fajták, a kékfrankos szőlőből készíthető borok, valamint a magyar ünnepek és a borkultúra kapcsolata.
A HNT adatai szerint a magyar bortermelők a tavalyi év első tíz hónapjában több mint 2,9 millió liter bort szállítottak Lengyelországba, mintegy 4,4 millió euró értékben – közölte Síkhegyi Franciska. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új korszakba lép a Csányi Pincészet
A Villányi borvidék legnagyobb, évszázadokra visszanyúló hagyományokkal rendelkező pincészete, a…
Tovább olvasom >Nagy István: a magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban
A magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban, Európában…
Tovább olvasom >Olaszország lesz idén a Balaton Wine & Gourmet fesztivál díszvendége
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >