Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Szabolcs-COOP Zrt. elnök-vezérigazgatója

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 21. 11:20

Áder János köztársasági elnök megbízásából Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter augusztus 20-a, az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át Béni Mihálynak, a Szabolcs-COOP Zrt. elnök-vezérigazgatójának, a hazai szövetkezeti kereskedelem átalakításában és fejlesztésében végzett munkája elismeréseként.

Beni Mihaly 2

Béni Mihály 1971-től dolgozik a fogyasztási szövetkezeti rendszerben. A Nyíregyháza és Vidéke ÁFÉSZ-hez a 70-es évek végén került pénzügy-és számviteli osztályvezetői beosztásba, ahol 1990-től a szövetkezet elnöke. 1999-ben két gazdasági társaságot alapított a Nyír-Tasak Csomagoló és Csomagolástechnikai Kft.-t, majd a Balkány és Vidéke Áfész-szel együtt a Szabolcs-COOP Kereskedelmi és Szolgáltató Részvénytársaságot, amelynek elnök-vezérigazgatója 2000. január 1-től.

Vezetése alatt a Nyíregyháza és Vidéke Áfész, valamint a szövetkezet által alapított gazdasági társaságok folyamatosan fejlődnek, árbevételük és nyereségük folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Irányításával a szövetkezet kereskedelmi egységei permanens módon kerülnek korszerűsítésre, s az elmúlt években több új kereskedelmi egység megnyitására is sor került. A Szabolcs-Coop Zrt. közel 5 milliárd éves forgalmával több száz embernek biztosít munkalehetőséget, megélhetést.

Béni Mihálynak kimagasló érdemei vannak a szövetkezetek árubeszerzését szolgáló megyei nagykereskedelmi részvénytársaság, az Észak-Kelet PRO-COOP Részvénytársaság létrehozásában is.
Az elnök-vezérigazgató a COOP üzletlánc érdekképviseleti szervezetének, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség Elnökségének is megbecsült tagja.

Kapcsolódó cikkeink