Magazin: Magassági sörözés
Speciális sört kínál a Hong Kong Brewing Company, a főzde a Cathay Pacific légitársasággal együttműködésben készíti Betsy elnevezésű termékét, amely állítólag nagy magasságban mutatja meg legjobb ízeit, illatát. Már írtunk arról, hogy 9-10 ezer méter magasan másképp működik az ízlelés mechanizmusa, az édes és a sós ízek érzete 30 százalékkal tompul – nem utolsósorban az állandó hangos motorzaj miatt. Ugyancsak gond, hogy a nyomáskülönbség és a levegő szárazsága miatt a szagokat jóval kevésbé érzékeljük, márpedig a szaglás az ízérzékelés része. Azaz a földön tökéletesnek tálalt étel és ital a repülési magasságban kifejezetten erőtlen ízesítésűnek hat. A hongkongi sörgyár tehát karakteres ízeket alkotott brit komlók, valamint helyi pitaja és méz felhasználásával. A termék a Cathay Pacific járatain kívül a brit és hongkongi reptereken lesz kóstolható. Talán nem tűnünk igénytelennek (vagy gyanakvónak?), ha azt mondjuk: az effajta ötleteket inkább a kreatív termékfejlesztés és a szellemes márkakommunikáció ihleti, mint a valós igények!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Magyar Pékszövetség XIV. Szent István napi Kenyérverseny felhívása
A Magyar Pékszövetség 2025-ben is meghirdette az ország egyik legrangosabb…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hazai vendégek többnyire 1-2 éjszakás foglalással utaztak belföldön az első negyedévben
Hosszú hétvége híján főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak…
Tovább olvasom >21. századi csúcshűtőtáska – A nap képe
A Rugged Road hűtőtáskái nagyon könnyűek, nagyon tartósak , strapabírók,…
Tovább olvasom >