Magazin: Magassági sörözés
Speciális sört kínál a Hong Kong Brewing Company, a főzde a Cathay Pacific légitársasággal együttműködésben készíti Betsy elnevezésű termékét, amely állítólag nagy magasságban mutatja meg legjobb ízeit, illatát. Már írtunk arról, hogy 9-10 ezer méter magasan másképp működik az ízlelés mechanizmusa, az édes és a sós ízek érzete 30 százalékkal tompul – nem utolsósorban az állandó hangos motorzaj miatt. Ugyancsak gond, hogy a nyomáskülönbség és a levegő szárazsága miatt a szagokat jóval kevésbé érzékeljük, márpedig a szaglás az ízérzékelés része. Azaz a földön tökéletesnek tálalt étel és ital a repülési magasságban kifejezetten erőtlen ízesítésűnek hat. A hongkongi sörgyár tehát karakteres ízeket alkotott brit komlók, valamint helyi pitaja és méz felhasználásával. A termék a Cathay Pacific járatain kívül a brit és hongkongi reptereken lesz kóstolható. Talán nem tűnünk igénytelennek (vagy gyanakvónak?), ha azt mondjuk: az effajta ötleteket inkább a kreatív termékfejlesztés és a szellemes márkakommunikáció ihleti, mint a valós igények!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >