Magazin: Aktív év volt

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 02. 24. 07:01

Kovács László elnök körlevélben köszönte meg az MVI tagjainak támogatását és munkáját, amellyel hozzájárultak az ipartestület sikeréhez, és összefoglalta a 2016-os év legfontosabb eredményeit.

Aktiv ev voltAz elmúlt évben nagyon sok tárgyaláson és egyeztetésen képviseltük a vendéglátós szakma érdekeit: több körben tárgyaltunk a szakképzés kérdéseiről mind az MKIK-val, mind az NGM-mel, jogdíjakról egyeztettünk az Artisjussal, a CloudCastinggal, és szintén több szakaszban, több fórumon tanácskoztunk konferenciákon és különböző lobbicsoportokban a kormányzattal, az NGM-mel az áfacsökkentésről. Célunk a kedvezményes adómérték kiterjesztése valamennyi vendéglátó-szolgáltatásra (a rendezvényi, a munkahelyi és a közétkeztetésre), valamint az összes alkoholmentes italra. A vendéglátás áfakulcsa mellett továbbra is sürgősen megoldásra vár többek között a reprezentációt terhelő adók jelentős mérséklése és a borravaló kezelése a vendéglátóhelyeken.

Számos versenyt támogattunk és vettünk rajtuk részt zsűriként. Ilyen volt a Gundel Nemzetközi verseny, az OKÉS verseny, Sommelier verseny, Chaine ifjúsági szakácsverseny, Bocuse d’Or, Euroskills verseny hazai válogatója és göteborgi megmérettetése.

Konferenciát szerveztünk a SIRHA kiállítás keretein belül 4 aktuális témában, 26 meghívott vendéggel, amelyet nagy sajtó- és szakmai érdeklődés övezett, de kimondottan sikeresek voltak más nyílt programjaink is.

Két nagyszerű tanulmányt készíttettünk el, az egyik a vendéglátást érintő aktuális és megoldandó kérdéseket vázolta fel, a másik egy helyzetértékelő dolgozat volt a vendéglátásról. Mindkét anyag megjelent a szakmai sajtóban, s kiküldésre került az NGM-be, az MTÜ-be és az MKIK-ba. Összeállítottunk egy listát a vendéglátást érintő fontosabb jogszabályokról és kiadványokról, amelyeket elérhetővé tettünk az MVI honlapján, ezzel is segítve a szabályozási kérdésekben való eligazodást.

Kapcsolódó cikkeink