Magazin: Aktív év volt
Kovács László elnök körlevélben köszönte meg az MVI tagjainak támogatását és munkáját, amellyel hozzájárultak az ipartestület sikeréhez, és összefoglalta a 2016-os év legfontosabb eredményeit.
Az elmúlt évben nagyon sok tárgyaláson és egyeztetésen képviseltük a vendéglátós szakma érdekeit: több körben tárgyaltunk a szakképzés kérdéseiről mind az MKIK-val, mind az NGM-mel, jogdíjakról egyeztettünk az Artisjussal, a CloudCastinggal, és szintén több szakaszban, több fórumon tanácskoztunk konferenciákon és különböző lobbicsoportokban a kormányzattal, az NGM-mel az áfacsökkentésről. Célunk a kedvezményes adómérték kiterjesztése valamennyi vendéglátó-szolgáltatásra (a rendezvényi, a munkahelyi és a közétkeztetésre), valamint az összes alkoholmentes italra. A vendéglátás áfakulcsa mellett továbbra is sürgősen megoldásra vár többek között a reprezentációt terhelő adók jelentős mérséklése és a borravaló kezelése a vendéglátóhelyeken.
Számos versenyt támogattunk és vettünk rajtuk részt zsűriként. Ilyen volt a Gundel Nemzetközi verseny, az OKÉS verseny, Sommelier verseny, Chaine ifjúsági szakácsverseny, Bocuse d’Or, Euroskills verseny hazai válogatója és göteborgi megmérettetése.
Konferenciát szerveztünk a SIRHA kiállítás keretein belül 4 aktuális témában, 26 meghívott vendéggel, amelyet nagy sajtó- és szakmai érdeklődés övezett, de kimondottan sikeresek voltak más nyílt programjaink is.
Két nagyszerű tanulmányt készíttettünk el, az egyik a vendéglátást érintő aktuális és megoldandó kérdéseket vázolta fel, a másik egy helyzetértékelő dolgozat volt a vendéglátásról. Mindkét anyag megjelent a szakmai sajtóban, s kiküldésre került az NGM-be, az MTÜ-be és az MKIK-ba. Összeállítottunk egy listát a vendéglátást érintő fontosabb jogszabályokról és kiadványokról, amelyeket elérhetővé tettünk az MVI honlapján, ezzel is segítve a szabályozási kérdésekben való eligazodást.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >