Magazin: Asztalnál, dupla bypass burgerek között halni meg!

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 12. 12:01

A nagyevők, a világ új rendjét látva, előbb-utóbb vereséget fognak szenvedni az egészség­pártiakkal folytatott harcukban. Ám ez nem egyhamar lesz: az egész ország nem fog egyszerre elkezdeni diétázni – állítja Jon Basso, a Heart Attack (Szívroham) Grill ötletgazda-tulajdonosa. Az USA még csak 3 államában jelen lévő, tudatosan nem láncosodó Heart Attack mind a cégérén, mind – az egyébként rengeteg marketingötletet is felvonultató – gazdag weboldalán büszkén hirdeti filozófiáját: „Ízek, amelyekért halni érdemes” – 140 kilós „reklámarcuk” tavaly meg is halt fiatalon!

Az állítólag mindössze tízféle alapanyaggal dolgozó étterem étlapján olyan „egészségre ártalmas” dolgok szerepelnek, mint például a Bypass hamburgerek, a zsírban sütött krumpli, a sör, a cigaretta és a szénsavas üdítők. (A bypass orvosi szakkifejezés szívműtétre utal.)

Az elementáris méretű, négyrétegű Quadruple Bypass szendvics a hússzeletek között bacont és cheddar sajtot is rejt. A négy marhahúspogácsa önmagában valamivel több, mint 60 dkg… Összesen körülbelül 8000 kcal, ami egy felnőtt napi energiaszükségletének nagyjából három-négyszerese. Az árában az is benne van, hogy aki az egészet elfogyasztja, azt távozáskor kerekesszéken tolják ki a kocsijáig.

Bár a Bypass szendvics kisebb verziókban (három, kettő és egy húspogácsával) is kapható, kultusza a Quadruple-nak van, az „igazi macsók” csak ezt rendelik. Amellett, hogy már dalt is írtak róla, fogyasztói között egyfajta verseny is kialakult: ki tudja minél rövidebb idő alatt elfogyasztani a hamburgermamutot?

A pincérnőket szexis ápolónőknek öltöztetik, de emiatt jogi lépésekkel nem a Hooters fenyegette meg a Heart Attackot, hanem az arizonai ápolónők egyesülete.
A cég vezetői erre azzal védekeztek, hogy aki valódi ápolónőknek nézi az ő „nővérkéiket”, az maga is ápolásra szorul valami csendes házban. Ismerve azonban az amerikai bíráskodás furcsaságait, az étlapon és az étteremben is jól láthatóan feltüntették: „A felszolgálóink nem igazi nővérek!” Igaz, amire az is ráerősít, hogy az ebéd végeztével ők tolják ki tolószékben a vendégeket a parkolóba.

Kapcsolódó cikkeink