Magazin: Vendégségben a kombipárolók specialistája

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 11. 12:17

Konyhafőnökök, szakácsok és a vendéglátás más területeiről érkezett meghívottak előtt vezetett kétnapos workshopot Ugo Pradella, az Angelo Po olasz konyhagépgyártó cég séfje a Coninvest Kft. budaörsi bemutatókonyhájában. A hírek szerint a Magyarországon nem először megforduló szakember prezentációja nem egy vendég elképzelését módosította a modern konyhatechnológia nyújtotta lehetőségekről – például a liszt szerepét illetően a panírozásban.

Vendegsegben a kombiparolok specialistaja

– Meg kell tudnunk őrizni az alapanyagokban rejlő értékeket, ahogy azt eleink is tették – hangsúlyozta a kombipárolók specialistája. – A Combistar olyan eljárásokat alkalmaz, amelyek folyamatukban a hagyományos főzési, párolási, sütési módszereket próbálják visszaadni.

A Combistar sütők értéke nemcsak abban van, hogy a hagyományos ételkészítés módszereivel képesek dolgozni, hanem praktikus szolgáltatásaikban is, mint például a bemutatott modellben működő kis füstölőegység. Ugo miniképzést tartott olyasmikről is, melyik húst, fűszernövényt, sajtot, zöldséget hány fokon kell füstölni, mit érdemes pácolni előre, és mi a visszahűtés. Kihangsúlyozta: minden élelmiszernek más az ideális elkészítési hőmérséklete.

– A megfelelő hőátadás a kulcsszó – összegzett. – Ám a legkorszerűbb technológia sem ér semmit, ha a gép kezelője nem rendelkezik olyan adottságokkal, mint a kreativitás, a kedv és a tudás.

Kapcsolódó cikkeink