Magazin: Vendégségben a kombipárolók specialistája
Konyhafőnökök, szakácsok és a vendéglátás más területeiről érkezett meghívottak előtt vezetett kétnapos workshopot Ugo Pradella, az Angelo Po olasz konyhagépgyártó cég séfje a Coninvest Kft. budaörsi bemutatókonyhájában. A hírek szerint a Magyarországon nem először megforduló szakember prezentációja nem egy vendég elképzelését módosította a modern konyhatechnológia nyújtotta lehetőségekről – például a liszt szerepét illetően a panírozásban.
– Meg kell tudnunk őrizni az alapanyagokban rejlő értékeket, ahogy azt eleink is tették – hangsúlyozta a kombipárolók specialistája. – A Combistar olyan eljárásokat alkalmaz, amelyek folyamatukban a hagyományos főzési, párolási, sütési módszereket próbálják visszaadni.
A Combistar sütők értéke nemcsak abban van, hogy a hagyományos ételkészítés módszereivel képesek dolgozni, hanem praktikus szolgáltatásaikban is, mint például a bemutatott modellben működő kis füstölőegység. Ugo miniképzést tartott olyasmikről is, melyik húst, fűszernövényt, sajtot, zöldséget hány fokon kell füstölni, mit érdemes pácolni előre, és mi a visszahűtés. Kihangsúlyozta: minden élelmiszernek más az ideális elkészítési hőmérséklete.
– A megfelelő hőátadás a kulcsszó – összegzett. – Ám a legkorszerűbb technológia sem ér semmit, ha a gép kezelője nem rendelkezik olyan adottságokkal, mint a kreativitás, a kedv és a tudás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >