Tradíció vendéglő
Az országnak feltehetően egyetlen pontja van, ahol senki nem nevezheti túl didaktikusnak a Tradíció étterem nevet: a budapesti Hagyományok Háza (HH) mellett. Itt nyílt novemberben a Kárpát-medence különféle tájegységeinek ízvilágát, a paraszti konyha ínyencségeit bemutató vendéglátóhely. Hogy a receptek autentikusak, azt a HH-hoz kötődő néprajzkutatók közreműködése (is) biztosította. Célcsoportot az üzemeltetők nem határoztak meg; sok erre a turista (a budai Vár aljában vagyunk), jöhetnek a tradíciók kedvelői (a HH is segít a programszervezésben), a koncepció pedig sok szempontból megfelel a ma divatos trendeknek: szezonális, „helyi” alapanyagokat használnak.
A 80 férőhelyes, kétszintes étterem enteriőrje hangulatos, a tálalt fogásoknak csak a receptje „régi”, food stylingja viszont modern, és a vendégek este gyakran élvezhetik az instrumentális zene különböző ágai képviselőinek játékát is. Az árak a vendéglő elhelyezkedéséhez képest visszafogottak, a főételek 1800–2900, a kétfogásos déli menük 980 forintba kerülnek. Az italválaszték magyar borokból, pálinkákból (és persze Unicumból), valamint két népszerű hazai kézműves csapolt sörből áll.
Budapest I., Corvin tér 6., Konyhafőnök: Bozóki János
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >