Tradíció vendéglő
Az országnak feltehetően egyetlen pontja van, ahol senki nem nevezheti túl didaktikusnak a Tradíció étterem nevet: a budapesti Hagyományok Háza (HH) mellett. Itt nyílt novemberben a Kárpát-medence különféle tájegységeinek ízvilágát, a paraszti konyha ínyencségeit bemutató vendéglátóhely. Hogy a receptek autentikusak, azt a HH-hoz kötődő néprajzkutatók közreműködése (is) biztosította. Célcsoportot az üzemeltetők nem határoztak meg; sok erre a turista (a budai Vár aljában vagyunk), jöhetnek a tradíciók kedvelői (a HH is segít a programszervezésben), a koncepció pedig sok szempontból megfelel a ma divatos trendeknek: szezonális, „helyi” alapanyagokat használnak.
A 80 férőhelyes, kétszintes étterem enteriőrje hangulatos, a tálalt fogásoknak csak a receptje „régi”, food stylingja viszont modern, és a vendégek este gyakran élvezhetik az instrumentális zene különböző ágai képviselőinek játékát is. Az árak a vendéglő elhelyezkedéséhez képest visszafogottak, a főételek 1800–2900, a kétfogásos déli menük 980 forintba kerülnek. Az italválaszték magyar borokból, pálinkákból (és persze Unicumból), valamint két népszerű hazai kézműves csapolt sörből áll.
Budapest I., Corvin tér 6., Konyhafőnök: Bozóki János
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tequila expressz – A nap képe
Bárki, aki számára a vonatozás élményét nem a MÁV-vagonok világa…
Tovább olvasom >Food Service hírlevél, március 4, címlaphír!
„Testvérlapunk” cikkének – képünkön látható – címe magyarul: A vendéglátó…
Tovább olvasom >Franciául ötletes, franciául konzervatív, franciául elegáns – A nap videója
A kerékpárra szerelhető La Bouclee palackhordót egy 40-50 éve francia…
Tovább olvasom >