Tradíció vendéglő

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 06. 11:21

Az országnak feltehetően egyetlen pontja van, ahol senki nem nevezheti túl didaktikusnak a Tradíció étterem nevet: a budapesti Hagyományok Háza (HH) mellett. Itt nyílt novemberben a Kárpát-medence különféle tájegységeinek ízvilágát, a paraszti konyha ínyencségeit bemutató vendéglátóhely. Hogy a receptek autentikusak, azt a HH-hoz kötődő néprajzkutatók közreműködése (is) biztosította. Célcsoportot az üzemeltetők nem határoztak meg; sok erre a turista (a budai Vár aljában vagyunk), jöhetnek a tradíciók kedvelői (a HH is segít a programszervezésben), a koncepció pedig sok szempontból megfelel a ma divatos trendeknek: szezonális, „helyi” alapanyagokat használnak.

A 80 férőhelyes, kétszintes étterem enteriőrje hangulatos, a tálalt fogásoknak csak a receptje „régi”, food stylingja viszont modern, és a vendégek este gyakran élvezhetik az instrumentális zene különböző ágai képviselőinek játékát is. Az árak a vendéglő elhelyezkedéséhez képest visszafogottak, a főételek 1800–2900, a kétfogásos déli menük 980 forintba kerülnek. Az italválaszték magyar borokból, pálinkákból (és persze Unicumból), valamint két népszerű hazai kézműves csapolt sörből áll.

Budapest I., Corvin tér 6., Konyhafőnök: Bozóki János

Kapcsolódó cikkeink