Magazin: Szurkoltunk Stockholmban III. – Berkes Gyula

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 03. 10:52

Az MVI több képviselője is tagja volt a Bocuse d’Or európai döntőjére Molnár Gábort elkísérő lelkes szurkoló csapatnak. A neves szakemberek közül hármat is megkérdeztünk arról, mit profitál a hazai szakma a versenyen való részvételből és a remek eredményből. Sorozatunk első részében Berkes Gyula, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökhelyettese beszél arról, hogy a szakmának van oka készülni!

Magazin Szurkoltunk Stockholmban III. - Berkes Gyula

Öröm egy ilyen út, ahol a szakma krémje együtt szurkol, együtt keres gasztronómiai élményeket – más kérdés, hogy az utóbbit illetően kicsit többet vártam Stockholmtól. Óriási élmény volt a verseny, amin megtörtént mindkét dolog, amire vártunk (és titkon számítottunk): Molnár Gábor továbbjutása és a 2016-os EB rendezési jogának elnyerése. El tudom képzelni, hogy Gábor Lyonban a mostaninál is jobb eredményt ér el – ha tehetem, ott leszek a lelátón akkor is. A látottak alapján azt mondhatom, reális volt a skandináv országok ilyen mérvű sikere. Mindemellett elgondolkodtató volt, hogy a zsűrielnök és korábbi Bocuse d’Or-győztes Dahlgren éttermében egész más stílusú vacsorát kaptunk, mint amilyen ételeket a versenyzőktől elvárnak; a legmagasabb szintű gasztronómiának kialakulnak az egymástól jól elkülöníthető útjai.

2016-ra nagyon fel kell készülnie a szakmának, és kiharcolni minden érintett szervezet és a sajtó segítségét. Egyvalamiben már most biztos, hogy felülmúljuk a stockholmi verseny szervezőit: jobb VIP-területet fogunk tudni csinálni!

Kapcsolódó cikkeink