Magazin: Szarvasgombás desszertek
Az innovatív kezdeményezései kapcsán néhányszor lapunkban is megénekelt tápiószecsői Hisztéria cukrászda szarvasgombanapokat tartott augusztus végén. A homoki szarvasgomba nagyon jól használható desszertek, sütemények, pralinék ízesítésére is, enyhén édeskés íze annyira intenzív, hogy 5 kg fagylalthoz díszítéssel együtt bőven elég 15 dkg belőle.
A Hisztériában levendulás szarvasgombafagylaltot, szarvasgombás macaront (étcsokoládés ganache-ba reszelték az értékes alapanyagot) és egy „Az őszi erdő” nevű francia desszertet (fehér csokis szarvasgombamousse szederzselével, csokoládéval lefújva) kínáltak. A vendégek többsége először idegenkedve fogadta a különlegességeket, de akik megkóstolták, ízletesnek tartották.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >