Magazin: Szarvasgombás desszertek
Az innovatív kezdeményezései kapcsán néhányszor lapunkban is megénekelt tápiószecsői Hisztéria cukrászda szarvasgombanapokat tartott augusztus végén. A homoki szarvasgomba nagyon jól használható desszertek, sütemények, pralinék ízesítésére is, enyhén édeskés íze annyira intenzív, hogy 5 kg fagylalthoz díszítéssel együtt bőven elég 15 dkg belőle.
A Hisztériában levendulás szarvasgombafagylaltot, szarvasgombás macaront (étcsokoládés ganache-ba reszelték az értékes alapanyagot) és egy „Az őszi erdő” nevű francia desszertet (fehér csokis szarvasgombamousse szederzselével, csokoládéval lefújva) kínáltak. A vendégek többsége először idegenkedve fogadta a különlegességeket, de akik megkóstolták, ízletesnek tartották.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >Durva áremelkedés jöhet: akár 1000 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta
Komoly drágulás fenyegeti a dohányosokat Magyarországon: az Európai Bizottság új…
Tovább olvasom >