Magazin: Szarvasgombás desszertek
Az innovatív kezdeményezései kapcsán néhányszor lapunkban is megénekelt tápiószecsői Hisztéria cukrászda szarvasgombanapokat tartott augusztus végén. A homoki szarvasgomba nagyon jól használható desszertek, sütemények, pralinék ízesítésére is, enyhén édeskés íze annyira intenzív, hogy 5 kg fagylalthoz díszítéssel együtt bőven elég 15 dkg belőle.
A Hisztériában levendulás szarvasgombafagylaltot, szarvasgombás macaront (étcsokoládés ganache-ba reszelték az értékes alapanyagot) és egy „Az őszi erdő” nevű francia desszertet (fehér csokis szarvasgombamousse szederzselével, csokoládéval lefújva) kínáltak. A vendégek többsége először idegenkedve fogadta a különlegességeket, de akik megkóstolták, ízletesnek tartották.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mit neveznek összefogásnak?
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, amit az idei dunai…
Tovább olvasom >Nagy Márton: a magyarországi turizmus hasít
A magyarországi turizmus hasít, Ferihegy Európa leggyorsabban bővülő repülőtere –…
Tovább olvasom >20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >