Magazin: SPAR szupermarket OMV-töltőállomáson

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 01. 09. 12:53

Októberben megnyílt az első olyan SPAR express üzlet, amely magyarországi OMV-töltőállomáson kapott helyet. A következő egy évben további négy OMV-töltőállomáson nyílik SPAR express üzlet. A SPAR és az OMV célja, hogy a töltőállomásokon is elérhető legyen a SPAR-minőség és -választék.

PR_SPAR_OMV_opt

Megtörtént az első lépés annak irányába, hogy töltőállomásokon is elérhető legyen a szupermarketekre jellemző áruválaszték, a szupermarketekre jellemző árszínvonalon. A budapesti Fehérvári úti OMV-töltőállomáson október közepén nyílt meg az első SPAR express üzlet. A SPAR és az OMV tervei szerint a következő egy évben további négy OMV-töltőállomáson nyílik SPAR express egység.

Az új kiskereskedelmi egység megnyitásával a töltőállomáson az autósok a tankolás mellett akár napi bevásárlásaikat is gyorsan és egyszerűen elintézhetik. A SPAR express üzlet bőséges választékkal, a friss termékek széles skálájával várja vásárlóit. A kínálatban megtalálhatóak a csomagolt friss zöldségek és gyümölcsök, a különféle tejtermékek, a szeletelt és vákuumcsomagolt csemegetermékek, valamint a frissen sütött ropogós pékáruféleségek is. Az árszínvonal alacsonyabb, mint ahogy azt a vásárlók a töltőállomásokon megszokhatták.

„A SPAR sikerét a következő négy alappillér biztosítja: a SPAR szupermarket, az INTERSPAR hipermarket, a TANN húsüzem és a legújabb, a SPAR-partner hálózat. Ez utóbbi fejlesztésének fontos állomása az OMV-vel való együttműködés, ami a partnerhálózat bővítésének egy új formáját jelenti” – mondta Erwin Schmuck, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. – „A töltőállomáson megnyitott legújabb egységünk az első olyan SPAR üzlet, amely éjjel-nappal nyitva tart az év minden napján, könnyen elérhető, és kényelmes parkolási lehetőséget biztosít. A SPAR express a gyors, akár a 4-5 perces bevásárlás lehetőségét kínálja az ide betérő autósoknak és a környékbeli lakosoknak egyaránt. A SPAR saját márkás termékei az üzletben SPAR-áron kaphatók.”

A következő egy évben további négy töltőállomáson megnyíló SPAR express üzletek szintén 24 órás nyitva tartással fognak működni az év 365 napján. Az első évben megnyíló SPAR szupermarketek tesztjelleggel működnek, és a további fejlesztések iránya a vásárlói visszajelzésektől függ.

„Magyarországon újdonságnak számít az, hogy egy töltőállomáson egy szupermarket választékát kínáló kiskereskedelmi egység működik” – mondta Wilfried Gepp, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója. – „Ezzel a lépéssel arra az egyre erősödő igényre reagálunk, hogy vásárlóink egy helyen intézhessék a tankolást és a napi bevásárlást. Igazi kihívás lesz egy töltőállomás területén szupermarketet kialakítani és működtetni, és ezért is örülök annak, hogy ebben egy olyan professzionális, a minőség iránt elkötelezett partnerrel dolgozhatunk együtt, mint a SPAR. Remélem, hogy gyorsan népszerűvé válik ez az együttműködési forma Magyarországon.”

Az új koncepció szerint egyes töltőállomásokon a szupermarketek mellett az OMV továbbra is kínálja kiemelkedő minőségű kávéját, csakúgy, mint a szendvicsek és péksütemények széles választékát.

A SPAR és az OMV együttműködése ebben a formában Ausztriára nem terjed ki – ott továbbra is kizárólag VIVA üzletek maradnak a töltőállomásokon.

Kapcsolódó cikkeink