Magazin: Sört a kávégépből?
Lehet-e utólag javítani a gyengébb minőségű vagy az alkoholmentes sörök ízén? Eddig nemigen hallottunk sikeres próbálkozásról, most viszont az angol Cambridge Consult cég előrukkolt a kreatív megoldással: a Hoppier (azaz Komlósabb) nevű, espressogéphez hasonló szerkezet nagy nyomással préseli át komlón az italt. Magyarul a komló illóolajait, a bennük rejlő ízeket és aromákat átadja a rajta átvezetett sörnek. Az egésznek persze az igazi sörök kedvelői számára van jelentősége, hiszen azok a célcsoportok, amelyek ízléséhez igazodva a legnagyobb márkák gyártói a sörre legjellemzőbb ízeket nélkülöző söröket fejlesztik ki, aligha tudnák élvezni a Hoppier áldásait. A „csapolás” folyamata állítólag nem vesz több időt igénybe 10 másodpercnél. Amiről – sajnos – nem szólnak a hírek, az az, mennyi szénsav marad a sörben az eljárás végén. Vajon a csapos vagy a barista lesz a Hoppier felelőse a bárpultnál?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Romániában 37 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az idei első öt hónapban
Romániában 37 százalékkal, 6,467 millióra nőtt az idei első öt…
Tovább olvasom >Tölcsért csinálok a tésztámból… – A nap képe
A 19. század végén a világ több pontján érett már…
Tovább olvasom >Cement gyümölcs- és zöldséghulladékból – A nap videója
Japán és angol kutatók szinte egyidőben kísérleteztek azzal (és találták…
Tovább olvasom >