Magazin: Sört a kávégépből?
Lehet-e utólag javítani a gyengébb minőségű vagy az alkoholmentes sörök ízén? Eddig nemigen hallottunk sikeres próbálkozásról, most viszont az angol Cambridge Consult cég előrukkolt a kreatív megoldással: a Hoppier (azaz Komlósabb) nevű, espressogéphez hasonló szerkezet nagy nyomással préseli át komlón az italt. Magyarul a komló illóolajait, a bennük rejlő ízeket és aromákat átadja a rajta átvezetett sörnek. Az egésznek persze az igazi sörök kedvelői számára van jelentősége, hiszen azok a célcsoportok, amelyek ízléséhez igazodva a legnagyobb márkák gyártói a sörre legjellemzőbb ízeket nélkülöző söröket fejlesztik ki, aligha tudnák élvezni a Hoppier áldásait. A „csapolás” folyamata állítólag nem vesz több időt igénybe 10 másodpercnél. Amiről – sajnos – nem szólnak a hírek, az az, mennyi szénsav marad a sörben az eljárás végén. Vajon a csapos vagy a barista lesz a Hoppier felelőse a bárpultnál?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >