Magazin: Sört a kávégépből?
Lehet-e utólag javítani a gyengébb minőségű vagy az alkoholmentes sörök ízén? Eddig nemigen hallottunk sikeres próbálkozásról, most viszont az angol Cambridge Consult cég előrukkolt a kreatív megoldással: a Hoppier (azaz Komlósabb) nevű, espressogéphez hasonló szerkezet nagy nyomással préseli át komlón az italt. Magyarul a komló illóolajait, a bennük rejlő ízeket és aromákat átadja a rajta átvezetett sörnek. Az egésznek persze az igazi sörök kedvelői számára van jelentősége, hiszen azok a célcsoportok, amelyek ízléséhez igazodva a legnagyobb márkák gyártói a sörre legjellemzőbb ízeket nélkülöző söröket fejlesztik ki, aligha tudnák élvezni a Hoppier áldásait. A „csapolás” folyamata állítólag nem vesz több időt igénybe 10 másodpercnél. Amiről – sajnos – nem szólnak a hírek, az az, mennyi szénsav marad a sörben az eljárás végén. Vajon a csapos vagy a barista lesz a Hoppier felelőse a bárpultnál?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >