Magazin: Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef döntőjében versenyzett
Sándor Rodrigo, a budapesti Costes Downtown chef de partie-ja képviselte Magyarországot a világ legjelentősebb ifjúsági szakácsversenye, a S. Pellegrino Young Chef 2016 milánói döntőjében. A 29 éves magyar versenyző 3000 jelentkező közül került a legjobb 20 közé, a nemzetközi megmérettetés kelet-európai régiós elődöntőjét megnyerve jutott a fináléba, mentorként a román Adi Hadean séfet és ismert tévészemélyiséget kapta. A héttagú zsűri, köztük olyan nevekkel, mint Elena Arzak és Mauro Colagreco, öt „aranyszabály” alapján értékelt: az összetevőket, a technikát, az eredetiséget, a szépséget és a tál üzenetét bírálták.
Rodrigo koncepciója a jellegzetes magyar ízek bemutatása volt: mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és céklatortelliniből álló tálat készített.
A verseny győztese, a hírek szerint lenyűgöző teljesítménnyel, a spanyol és francia vetélytársát megelőző amerikai Mitch Lienhard, akinek mentora a 2016-ban a világ legjobb női szakácsának választott Dominique Crenn volt. A versenyen Kortárs tradíció és Inspiráló üzenet néven is kiosztottak díjakat – utóbbi közönségdíj volt és a legerősebb koncepcióért járt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >