Magazin: Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef döntőjében versenyzett
Sándor Rodrigo, a budapesti Costes Downtown chef de partie-ja képviselte Magyarországot a világ legjelentősebb ifjúsági szakácsversenye, a S. Pellegrino Young Chef 2016 milánói döntőjében. A 29 éves magyar versenyző 3000 jelentkező közül került a legjobb 20 közé, a nemzetközi megmérettetés kelet-európai régiós elődöntőjét megnyerve jutott a fináléba, mentorként a román Adi Hadean séfet és ismert tévészemélyiséget kapta. A héttagú zsűri, köztük olyan nevekkel, mint Elena Arzak és Mauro Colagreco, öt „aranyszabály” alapján értékelt: az összetevőket, a technikát, az eredetiséget, a szépséget és a tál üzenetét bírálták.
Rodrigo koncepciója a jellegzetes magyar ízek bemutatása volt: mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és céklatortelliniből álló tálat készített.
A verseny győztese, a hírek szerint lenyűgöző teljesítménnyel, a spanyol és francia vetélytársát megelőző amerikai Mitch Lienhard, akinek mentora a 2016-ban a világ legjobb női szakácsának választott Dominique Crenn volt. A versenyen Kortárs tradíció és Inspiráló üzenet néven is kiosztottak díjakat – utóbbi közönségdíj volt és a legerősebb koncepcióért járt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Változás az MSZÉSZ élén
November elején az Aquaworld Resort Budapestben került megrendezésre a Magyar…
Tovább olvasom >Reggelikultúra
A közelmúltban bejelentett együttműködés keretében a budapesti Budapart Piknikségben tartott…
Tovább olvasom >Sweetgreen, a robotizált salátaétterem – A nap videója
A Sweetgreen salátaétterem-lánc naperville-i egységében (Illinois, USA) az étterem vendégterében…
Tovább olvasom >