Magazin: Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef döntőjében versenyzett
Sándor Rodrigo, a budapesti Costes Downtown chef de partie-ja képviselte Magyarországot a világ legjelentősebb ifjúsági szakácsversenye, a S. Pellegrino Young Chef 2016 milánói döntőjében. A 29 éves magyar versenyző 3000 jelentkező közül került a legjobb 20 közé, a nemzetközi megmérettetés kelet-európai régiós elődöntőjét megnyerve jutott a fináléba, mentorként a román Adi Hadean séfet és ismert tévészemélyiséget kapta. A héttagú zsűri, köztük olyan nevekkel, mint Elena Arzak és Mauro Colagreco, öt „aranyszabály” alapján értékelt: az összetevőket, a technikát, az eredetiséget, a szépséget és a tál üzenetét bírálták.
Rodrigo koncepciója a jellegzetes magyar ízek bemutatása volt: mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és céklatortelliniből álló tálat készített.
A verseny győztese, a hírek szerint lenyűgöző teljesítménnyel, a spanyol és francia vetélytársát megelőző amerikai Mitch Lienhard, akinek mentora a 2016-ban a világ legjobb női szakácsának választott Dominique Crenn volt. A versenyen Kortárs tradíció és Inspiráló üzenet néven is kiosztottak díjakat – utóbbi közönségdíj volt és a legerősebb koncepcióért járt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >