Magazin: Nagypályás catering, V.

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 14. 13:46

Számos szakmai tapasztalattal és csak hosszú idő alatt feldolgozható mennyiségű élménnyel tértek haza az MVI és a Coninvest Kft. által szervezett, tavasz végi, müncheni szakmai kirándulás részvevői. A felejthetetlen utazást bemutató sorozatunk végére érkeztünk!

Horec_MVI_Munchen_V. 1_opt_étterem

A Kaefer cégcsoport konyháinak és üzleteinek meglátogatása után egy speciális helyszín következett, köszönhetően annak, hogy a Bayern München futballklub stadionja, az Allianz Arena cateringjének lebonyolítása is vendéglátóink feladata.

A tökéletesen kiépített infrastruktúrának köszönhetően a Kaefer egy-egy mérkőzés alkalmával kétezer VIP-vendéget képes egyszerre kiszolgálni, akiknek közel fele a város legnagyobb cégei – köztük világvállalatok – által folyamatosan bérelt luxuspáholyokban foglal helyet, és nem ismer tréfát a szolgáltatást, az ételek minőségét illetően. A csoport tagjai nemcsak a német gazdaság néhány irányítójának „szentélyébe” és az azokat ellátó szuperkonyhába nyertek bepillantást, de testközelből láthatták a világsztárok öltözőjét, és akár székükbe is beülhettek a cserepadon – két lépésnyire a nagy meccsek színhelyét határoló oldalvonaltól.

Ugyanennek a napnak az estéjén kellemes, gasztronómiai szempontból tanulságos estét tölthettünk a BMW Welt (a márka múzeuma) Bavaria fantázianevű éttermében.

A másnap déli kirándulás a sörértő útitársaknak adott felejthetetlen élményt: az utazás résztvevői a világ legnagyobb búzasörfőzdéjét keresték fel a Münchentől alig 40 kilométerre fekvő Erdingben. A világ minden részén árult, ma évi 1,45 millió hektoliter mennyiségben gyártott Erdinger söröket Európán kívül is sok helyen ismerik, de azt nem, hogy a 9 sörfajtát (szűrt és szűretlen, világos és barna búzasöröket; hagyományos és már a mai trendekhez „igazított” fajtákat egyaránt) gyártó üzem automatizáltsága a világ bármely modern sörgyáráéval vetekszik. A negyedik napra már kellemesen elfáradt vendégek a főzde megtekintése után nemcsak a remek sörök, de a hozzájuk illő bajor finomságok közül is kedvükre válogathattak.

Horec_MVI_Munchen_V. 2_opt

Horec_MVI_Munchen_V. 3_opt

Kapcsolódó cikkeink