Magazin: Nagypályás catering III.

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 01. 11:24

Münchenbe invitálta szakmai kirándulásra vendéglátós partnereit április 9–13. között az MVI és a Coninvest Kft. – erről az útról számol be sorozatunk. A vendégek többek között a bajor főváros legnagyobb cateringcégeinél tettek látogatást.

Horec_MVI_MunchenIII. _opt

A szakma különböző ágait képviselő vendégek az utazás során ellátogattak az előző számunkban bemutatott Profimiet legnagyobb német partnere, a királyokat és stadionnyi embert egyaránt kiszolgálni képes Kaefer Catering jól szervezett nagykonyhájába.

A két éve épített, 2000 m2 alapterületű termelőkonyha felszereltsége, működése a legtapasztaltabb magyar szakembereket is elkápráztatta. A 900 munkatársat alkalmazó vállalkozás kiváló minőségű alapanyagokból napi tízezer adag ételt képes elkészíteni. Csupán az arányok érzékeltetésére: a müncheni rendezvényekre készülő ételsorokat (logisztika és szerviz nélkül) minimum 40-50 euróért értékesítik!

A magas színvonalat a Kaefer akár a világ másik végén is „hozza”. Míg az Oktoberfestre vagy a német turisták egyik kedvenc üdülőhelyére, Mallorcára az itt előkészített ételeket viszik, az ausztrál megrendelésekhez például már ott helyben veszik meg az alapanyagok túlnyomó részét. Nincsenek határok, vallják a cég irányítói; a tökéletes teljesítményhez minden eszköz adott, az eredmény kizárólag az emberek munkáján múlik. És a jó munkához láthatóan meg is teremtették a megfelelő feltételeket.

A magyar vendégek profiként értékelték a komplexumot: a rozsdamentes acélból készült, lenyűgöző berendezést, a speciális borítású falakat és padlót, a láthatatlan szagelszívókat rejtő aktív mennyezetet, a legmodernebb konyhai gépeket – akárcsak a készletnyilvántartást vagy éppen a szelektív hulladékkezelés módját, de a beszélgetés az eszközök kapacitásáról, áráról rendszerint gyorsan átterelődött a néhol rendkívül praktikus, máshol szellemes technikai megoldásokra.

A programot a Kaefer kantinjában, a helyiekkel együtt elfogyasztott dolgozói terülj-terülj-asztalkám-ebéd zárta.

(Folytatjuk)

Kapcsolódó cikkeink