Magazin: Nagypályás catering II

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 30. 10:23

Münchenbe invitálta partnereit szakmai kirándulásra április 9–13. között az MVI és a Coninvest Kft. Az utazás első állomása Európa legnagyobb non-food cateringvállalata, a ProfiMiet helyi logisztikai központjának raktárbázisa volt.

Nagypalyas catering II. 1

Az összesen 9 európai városban működő Profi­Miet a sikeres rendezvények lebonyolításához szükséges minden eszköz bérbeadásával foglalkozó vállalkozás. Kapacitását csak adatokkal lehet igazán szemléltetni: egyedül a müncheni részleg évi 12 000, azaz átlagban napi 35 – 50-től 30 000 fős – rendezvényen vállal szerepet. Raktárbázisa jellemzésére sem elegendő az impozáns szó: a közel nyolcezer négyzetméteres csarnokban evőeszközök, edények, konyhagépek és bútorok találhatók, négyemeletnyi magasságig. Az ipari mosogatógépeket köbméternyi műanyag tartályokból töltik tisztítószerekkel, a 3500 raklapnyi készletet szinte folyamatosan mozgatják a targoncák, az óriáskamionok – ha jól számoltuk – 26 rámpán rakodnak ki- és befelé. Gerhard Vogt ügyvezető, a túra házigazdája feleségével együtt bajor népviseletben fogadta a magyar vendégeket, és személyesen mutatta be a cégcsoportot, valamint az e telephelyen végzett munka legfontosabb fázisait.

A saját fejlesztésű, rendkívül precízen működő logisztikai központban a készletnyilvántartó programok a cég tulajdonában lévő 6 millió cikk mindegyikéről pillanatok alatt megmondják, hogy éppen hol található. Hogy egy-egy rendezvényre például mennyi evőeszköz megy ki, már nem is hagyományosan, hanem
mérleggel „számolják” – gyorsabb is, pontosabb is így!

Vannak időszakok, amikor egyszerre dolgozik a különféle eszközfajtákra specializált 5 profi óriás-
mosogatógép: az egyik 7000 tányért, egy másik 9000 poharat tisztít meg naponta! A cégvezető elmondása szerint ezeknél a Meikóknál a 17 évvel ezelőtti rendszerbe állításuk óta nem észleltek komoly meghibásodást.

A legtöbb tárgyat látjuk is, máskor csak a raklapon, ládán lévő kísérőnyomtatványból tudjuk meg, mit rejt a csomag. Kristálypohár, ezüst evőeszköz? Halomban! Utóbbival például 3000 ember ötfogásos ebédjéhez is teríteni tudnak.

Az árak, melyekkel dolgoznak, természetesen a német piachoz mértek, ennek ellenére a világ legtávolabbi pontjain (!) is megbízzák őket több ezer fős rendezvények lebonyolításával, ahogy például az idei brazíliai vagy korábban a dél-afrikai focivébén. A tengerentúlról már nem mindig éri meg visszahozni az eszközöket – ez hát az eszközváltás időszaka!

Nagypalyas catering II. 2

Nagypalyas catering II. 3

Nagypalyas catering II. 4

Kapcsolódó cikkeink