Magazin: Minőségi kapcsolat az XO foods volt z MVI év végi gálaebédjének főszponzora
Az ipartestület év végi gálaebédjének főszponzora az XO foods volt – ennek kapcsán beszélgettünk Martin Hanákkal, a cég magyarországi tevékenységét irányító kereskedelmi vezetőjével.
– Milyen céllal támogatták a rendezvényt?Nagyon megtisztelő volt számunkra, hogy az XO foods részese és támogatója lehetett egy ilyen fontos gasztronómiai eseménynek. Azért szponzoráltuk a gálaebédet, mert szeretnénk még szorosabbá tenni kapcsolatunkat a magyarországi magas szintű gasztronómia szereplőivel, segítőjük és egyben támaszuk lenni nemcsak a konyhában, hanem az ilyen kiemelkedő alkalmakkor is, mint amilyen ez az ünnep volt.
– Milyennek látja a magyar éttermi vendéglátás színvonalát?
– A magyar vendéglátás színvonala évről évre nő. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a hatalmas presztízsű verseny, a Bocuse d’Or európai döntőjében aratott győzelem, vagy például az, hogy egyre több étterem kerül be a Michelin Guide-ba. A magyarok nagyon büszkék lehetnek a munkájukra.
– Vannak-e kedvenc éttermei Budapesten? Mi a kedvenc gasztronómiai stílusa?
– A kedvenc éttermeim közé tartozik például a Rosenstein Vendéglő, a Náncsi Néni és Tanti. Akármerre járok, mindig a hagyományos, helyi gasztronómia érdekel, így Magyarországon a magyar konyhát keresem.
– Milyen gasztronómia trendek befolyásolják Ön szerint a vendéglátásban érintett piaci szereplők tevékenységét a közeljövőben?
– Úgy gondolom, hogy a kulcs a megfelelő alapanyagok kiválasztása. Persze nem muszáj mindig kizárólag helyi alapanyagokat használni, a változatosság kedvéért időnként érdemes a világ más tájairól származó alapanyagok után nyúlni. Cégünk, az XO foods, nagy odafigyeléssel válogatja össze azokat az izgalmas és minőségi marha-, sertés-, illetve bárányhúsból készült termékeket, amelyeket évek óta szállít a legjobb magyar vendéglátóhelyeknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >