Magazin: Minőségi kapcsolat az XO foods volt z MVI év végi gálaebédjének főszponzora
Az ipartestület év végi gálaebédjének főszponzora az XO foods volt – ennek kapcsán beszélgettünk Martin Hanákkal, a cég magyarországi tevékenységét irányító kereskedelmi vezetőjével.

Martin Hanák
kereskedelmi vezető
XO foods
Nagyon megtisztelő volt számunkra, hogy az XO foods részese és támogatója lehetett egy ilyen fontos gasztronómiai eseménynek. Azért szponzoráltuk a gálaebédet, mert szeretnénk még szorosabbá tenni kapcsolatunkat a magyarországi magas szintű gasztronómia szereplőivel, segítőjük és egyben támaszuk lenni nemcsak a konyhában, hanem az ilyen kiemelkedő alkalmakkor is, mint amilyen ez az ünnep volt.
– Milyennek látja a magyar éttermi vendéglátás színvonalát?
– A magyar vendéglátás színvonala évről évre nő. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a hatalmas presztízsű verseny, a Bocuse d’Or európai döntőjében aratott győzelem, vagy például az, hogy egyre több étterem kerül be a Michelin Guide-ba. A magyarok nagyon büszkék lehetnek a munkájukra.
– Vannak-e kedvenc éttermei Budapesten? Mi a kedvenc gasztronómiai stílusa?
– A kedvenc éttermeim közé tartozik például a Rosenstein Vendéglő, a Náncsi Néni és Tanti. Akármerre járok, mindig a hagyományos, helyi gasztronómia érdekel, így Magyarországon a magyar konyhát keresem.
– Milyen gasztronómia trendek befolyásolják Ön szerint a vendéglátásban érintett piaci szereplők tevékenységét a közeljövőben?
– Úgy gondolom, hogy a kulcs a megfelelő alapanyagok kiválasztása. Persze nem muszáj mindig kizárólag helyi alapanyagokat használni, a változatosság kedvéért időnként érdemes a világ más tájairól származó alapanyagok után nyúlni. Cégünk, az XO foods, nagy odafigyeléssel válogatja össze azokat az izgalmas és minőségi marha-, sertés-, illetve bárányhúsból készült termékeket, amelyeket évek óta szállít a legjobb magyar vendéglátóhelyeknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >