Magazin: Minőségi kapcsolat az XO foods volt z MVI év végi gálaebédjének főszponzora

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 02. 28. 07:23

Az ipartestület év végi gálaebédjének főszponzora az XO foods volt – ennek kapcsán beszélgettünk Martin Hanákkal, a cég magyarországi tevékenységét irányító kereskedelmi vezetőjével.

 Martin Hanák kereskedelmi vezető XO foods


Martin Hanák
kereskedelmi vezető
XO foods

– Milyen céllal támogatták a rendezvényt?

Nagyon megtisztelő volt számunkra, hogy az XO foods részese és támogatója lehetett egy ilyen fontos gasztronómiai eseménynek. Azért szponzoráltuk a gálaebédet, mert szeretnénk még szorosabbá tenni kapcsolatunkat a magyarországi magas szintű gasztronómia szereplőivel, segítőjük és egyben támaszuk lenni nemcsak a konyhában, hanem az ilyen kiemelkedő alkalmakkor is, mint amilyen ez az ünnep volt.

– Milyennek látja a magyar éttermi vendéglátás színvonalát?

– A magyar vendéglátás színvonala évről évre nő. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a hatalmas presztízsű verseny, a Bocuse d’Or európai döntőjében aratott győzelem, vagy például az, hogy egyre több étterem kerül be a Michelin Guide-ba. A magyarok nagyon büszkék lehetnek a munkájukra.

– Vannak-e kedvenc éttermei Budapesten? Mi a kedvenc gasztronómiai stílusa?

– A kedvenc éttermeim közé tartozik például a Rosenstein Vendéglő, a Náncsi Néni és Tanti. Akármerre járok, mindig a hagyományos, helyi gasztronómia érdekel, így Magyarországon a magyar konyhát keresem.

– Milyen gasztronómia trendek befolyásolják Ön szerint a vendéglátásban érintett piaci szereplők tevékenységét a közeljövőben?

– Úgy gondolom, hogy a kulcs a megfelelő alapanyagok kiválasztása. Persze nem muszáj mindig kizárólag helyi alapanyagokat használni, a változatosság kedvéért időnként érdemes a világ más tájairól származó alapanyagok után nyúlni. Cégünk, az XO foods, nagy odafigyeléssel válogatja össze azokat az izgalmas és minőségi marha-, sertés-, illetve bárányhúsból készült termékeket, amelyeket évek óta szállít a legjobb magyar vendéglátóhelyeknek.

Kapcsolódó cikkeink