Magazin: Már közel 100 zöldséges lépett be a Budapesti Nagybani Piac programjába

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 12. 23. 07:10

2015 szeptember végén a Budapesti Nagybani Piac elindította „Frissen a Nagybaniról” elnevezésű programját. A Frissen a Nagybaniról egy kampány, amely azon budapesti zöldség-gyümölcs szakboltokat emeli ki a többiek közül, amelyek a Nagybaniról, tehát a legfrissebb forrásból szerzik be árujukat. 1 hónap alatt már közel 100 budapesti zöldség-gyümölcs szakbolt csatlakozott a programhoz.

nagybani

nagybanirol-_opt

A zöldségesek számára a programban való részvétel a következő előnyökkel jár:

A Nagybani weboldalán térképes keresőn tüntetik fel az üzleteket, tehát a vásárlók könnyebben megtalálják őket: http://www.nagybani.hu/map.php

Egy a program szlogenjét megjelenítő matricát: „Frissen a Nagybaniról” helyeznek ki az üzletek portáljára jelezve, hogy ebben az üzletben mindig friss az áru.

A Budapesti Nagybani Piacra kerül a magyar termelői zöldségek-gyümölcsök áru kínálatának csaknem fele. A minőségről az állandó ellenőrzések mellett a nyomon követhetőséget biztosító címkézés és a piac szigorú szabályai is gondoskodnak. Az őstermelők és a kisgazdaságok a nemzetközi átlagnál jóval nagyobb arányban képviseltetik magukat a Nagybani Piacon, vagyis nem csak egészséges és finom termékhez jutunk, amikor az innen érkező gyümölcsbe harapunk, de segítjük a helyi vállalkozások és őstermelők boldogulását is.

Mialatt mi kialusszuk magunkat, ők a nyári főszezonban este kilenctől hajnalig nyitva tartó piacon kínálják portékájukat, hogy ott nagykereskedők felvásárolják, majd üzletláncok, zöldségesek számára közvetítsék őket. Az éjszaka folyamán folyamatosan indulnak útjukra a Nagybaniról a teherautók, megrakva a kevesebb mint egy napja szedett finomságokkal. Ezek a zöldségek és gyümölcsök a vitaminok mellett sok ásványi anyagot is tartalmaznak, melyet a kiváló minőségű magyar termőföld ad nekik: káliumból például egy kilogramm hazai gyümölcsben hússzor annyi van, mint egy liter ásványvízben. Az éjszakai munkának köszönhetően nyitásra a vitaminbombák a polcokra kerülnek, így mi olyan uzsonnának valót vehetünk ki a rekeszekből, amely az előző napon még a napsugarakat szívta magába. (x)

Kapcsolódó cikkeink