Magazin: Make food, not war!
Egy étterem, mint a béke követe – ez a pittsburghi Conflict Kitchen, ahol az elvihető falatok mellé valamennyi toleranciát is csempésznek a működtetők. A koncepció a város egy csoportnyi művészének kreatív ötlete: kiválasztanak egy országot, amelyikkel az USA konfliktusban van, onnan pedig egy tradicionális ételfajtát – ezt kínálják az éhes érdeklődőknek négy hónapon keresztül (ennyi időnként változik ugyanis a menü). Nyáron egy iráni szendvicsfajta különféle változatai képezték a kínálatot: a kubideh szendvicsek alapja a marhahús, hagyma, bazsalikom és menta, amit a tipikus arab lepény-kenyérre raknak. Az ételt egy a városban élő iráni származású képzőművész által tervezett csomagolópapírban szállítják ki a megrendelőknek. A májusban működését megkezdő üzlet megnyitóját az éttermet egy teheráni étteremmel webkamerával összekötve ünnepelték.
Az amerikaiak fogékonyak a gasztronómiai újdonságokra, többek között ezért is remélik az ötletgazdák, hogy elgondolásuk a konyhák nyelvén keresztül tanítja toleranciára és megértésre embertársaikat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >