Magazin: Make food, not war!

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 09. 11:23

Egy étterem, mint a béke követe – ez a pittsburghi Conflict Kitchen, ahol az elvihető falatok mellé valamennyi toleranciát is csempésznek a működtetők. A koncepció a város egy csoportnyi művészének kreatív ötlete: kiválasztanak egy országot, amelyikkel az USA konfliktusban van, onnan pedig egy tradicionális ételfajtát – ezt kínálják az éhes érdeklődőknek négy hónapon keresztül (ennyi időnként változik ugyanis a menü). Nyáron egy iráni szendvicsfajta különféle változatai képezték a kínálatot: a kubideh szendvicsek alapja a marhahús, hagyma, bazsalikom és menta, amit a tipikus arab lepény-kenyérre raknak. Az ételt egy a városban élő iráni származású képzőművész által tervezett csomagolópapírban szállítják ki a megrendelőknek. A májusban működését megkezdő üzlet megnyitóját az éttermet egy teheráni étteremmel webkamerával összekötve ünnepelték.
Az amerikaiak fogékonyak a gasztronómiai újdonságokra, többek között ezért is remélik az ötletgazdák, hogy elgondolásuk a konyhák nyelvén keresztül tanítja toleranciára és megértésre embertársaikat.


Kapcsolódó cikkeink