Magazin: Kőkorszak
Az “italvilág” újra és újra felfedezi a szappankövet – mondhatjuk, hiszen szinte pontosan ötévente megjelenik egy-egy vállalkozás a piacon az ebből a kőfajtából készített “jégkockával”. Az emberek már a vikingek idején rájöttek, hogy a felforrósított szappankő alkalmas arra, hogy hőforrásként használják, lévén sokáig tartja a meleget. Ezer év kellett ahhoz, hogy valaki rájöjjön – a korabeli „kályhára” fordítva is érvényesek a fizika törvényei, azaz a szappankő hűtésre is alkalmas. Ennek megfelelően most éppen egy vermonti cég vágja a követ kocka formájúra, és ajánlja főként whiskeyhez. A kőkocka előnye, hogy anélkül hűti le az italokat, hogy egyúttal fel is hígítaná azokat. „On the rocks” – azt jelenti: „a köveken”, de ezt a kifejezést használja az angol akkor is, amikor valamit jéggel kínálnak, és most már szó szerint is igaz lehet a dolog. Arról viszont nem szól a fáma, hogy a nem is olcsó kis játékszert fogyasztás után hogy szedik vissza a vendégektől, és hogyan mosogatják el!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Több mint 1,2 milliárd forintnyi turisztikai fejlesztés Bács-Kiskunban
Turisztikai fejlesztésekre több mint 1,2 milliárd forintot fordíthatnak Bács-Kiskun vármegyében…
Tovább olvasom >Egy nap alatt kétszer zárta be ugyanazt a két kínai büfét a fogyasztóvédelem
Egy nap alatt kétszer kellett bezárnia ugyanazt a két fővárosi…
Tovább olvasom >Áttörés történt a szabadidősport, az élménysport és az aktív turizmus területén
Áttörés történt Magyarországon a szabadidősport, az élménysport és az aktív…
Tovább olvasom >