Magazin: Kőkorszak
Az “italvilág” újra és újra felfedezi a szappankövet – mondhatjuk, hiszen szinte pontosan ötévente megjelenik egy-egy vállalkozás a piacon az ebből a kőfajtából készített “jégkockával”. Az emberek már a vikingek idején rájöttek, hogy a felforrósított szappankő alkalmas arra, hogy hőforrásként használják, lévén sokáig tartja a meleget. Ezer év kellett ahhoz, hogy valaki rájöjjön – a korabeli „kályhára” fordítva is érvényesek a fizika törvényei, azaz a szappankő hűtésre is alkalmas. Ennek megfelelően most éppen egy vermonti cég vágja a követ kocka formájúra, és ajánlja főként whiskeyhez. A kőkocka előnye, hogy anélkül hűti le az italokat, hogy egyúttal fel is hígítaná azokat. „On the rocks” – azt jelenti: „a köveken”, de ezt a kifejezést használja az angol akkor is, amikor valamit jéggel kínálnak, és most már szó szerint is igaz lehet a dolog. Arról viszont nem szól a fáma, hogy a nem is olcsó kis játékszert fogyasztás után hogy szedik vissza a vendégektől, és hogyan mosogatják el!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >