Ízlaboratórium
Kezdetben némileg nehezebbé teszi az indiai konyha megértését az a tény, hogy a curry szó két tamil szónak az összemosása: a kari egy fűszernövény, a karhí pedig édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai ételfajta. Az utóbbinak a különféle változatait kínálja a Tokyo Curry Lab az ízek szerelmeseinek.
Több, egyetlen ételtípusra épülő koncepciót mutattunk már be e rovatunkban (a legismertebb talán a filmekben is gyakran „szereplő” New York-i gyümölcsrizses Rice to Riches), a tokiói vendéglátóhelyet azért tartjuk rendkívül érdekesnek, mert enteriőrje is kreatívan igazodik az elgondoláshoz (és a „labor” névhez); a fűszerfal például, mint elválasztó elem, belsőépítészek tankönyvébe illő darab. Persze a tulajdonosok jól alkalmazkodnak a trendekhez és a célcsoporthoz is: kínálnak például kóstolósort 4-féle curryből, a családdal érkezőknek pedig a felnőtt fogások megszelídített változatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >