Ízlaboratórium
Kezdetben némileg nehezebbé teszi az indiai konyha megértését az a tény, hogy a curry szó két tamil szónak az összemosása: a kari egy fűszernövény, a karhí pedig édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai ételfajta. Az utóbbinak a különféle változatait kínálja a Tokyo Curry Lab az ízek szerelmeseinek.
Több, egyetlen ételtípusra épülő koncepciót mutattunk már be e rovatunkban (a legismertebb talán a filmekben is gyakran „szereplő” New York-i gyümölcsrizses Rice to Riches), a tokiói vendéglátóhelyet azért tartjuk rendkívül érdekesnek, mert enteriőrje is kreatívan igazodik az elgondoláshoz (és a „labor” névhez); a fűszerfal például, mint elválasztó elem, belsőépítészek tankönyvébe illő darab. Persze a tulajdonosok jól alkalmazkodnak a trendekhez és a célcsoporthoz is: kínálnak például kóstolósort 4-féle curryből, a családdal érkezőknek pedig a felnőtt fogások megszelídített változatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet!
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az…
Tovább olvasom >A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már…
Tovább olvasom >Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >