Magazin: Halbüfé, mint misszió
Több ok miatt szeretjük a Budaörsi halpiacot, és most lesz erre egy újabb indokunk: a világ minden részéről érkező tengeri termékeket áruló üzlet előtt – akár egy igazi halpiacon – meleg ételként is meg lehet kóstolni a halakat, kagylókat, rákokat. A rendkívül sikeres szombatonkénti főzések élményét első lépésben péntek-szombatra, majd későbbi tervek szerint egész hétre prolongálva, májusban kezdi meg működését a kikötői hangulatúnak szánt Dokk büfé: széles pallók, jég egy csónakban és hordókban (bennük a halak és az italok), no meg néhány sztereotip „halpiacos” díszítőelem; mindez nemsokára 10 ülő, és még néhány, a pultnál álló vendégnek nyújt majd látványosságot, de mindenekelőtt finom falatokat. Lesz valódi fish and chips – ezt még a hely tervezési stádiumában az ötlet első kritikusa, Bíró Lajos ajánlotta –, a fogások alapanyagait a bolt választékából lehet kiválasztani, a kínálatot az a’table pékségből hozott kenyér, valamint prémium minőségű saláták és öntetek egészítik ki.
– A Dokk nem profitorientált vállalkozás – tartotta fontosnak kiemelni Palotás Péter, a PLP Seafood tulajdonosa –, célja sokkal inkább a számtalan halféle és azok elkészítési módjának megismertetése a potenciális vevőkkel, hiszen aki vendégként látta, hogyan készül egy-egy ínyencség, bátrabban veszi meg az ismeretlenségük miatt addig még kipróbálni nem mert termékeket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Meglepetés a nemzetközi szállodaláncok rangsorában: a nagy nevek alulteljesítettek
A nemzetközi szállodaláncok között végzett felmérésben meglepő eredmények születtek, amelyek…
Tovább olvasom >Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >