Magazin: Gyradiko, egy régi-új görög étterem Budapesten

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 04. 10:19

Talán a nagy görög lélek mondatja, vagy a profi vendéglátós szól hőseinkből, mindenesetre a budapesti Gyradiko étterem működtetői azt vallják: itthon ők készítik fogásaikat a legigazibb görög alapanyagokból. Nemcsak a tulajdonos másfél évtizedes szakmai tapasztalata teszi mindezt hihetővé, de az is, hogy náluk nagykerben is megvásárolhatók a valódi hellén termékek.

Gyradiko, egy regi-uj gorog etterem Budapesten

Ennél is érdekesebb, hogy a Gyradiko nem a turista-görög vonalú konyhát viszi, hanem a kisázsiai görög ízeket nyújtja, méghozzá megalkuvások, azaz „receptfinomítások” nélkül. A használt receptek ugyanis a Konstantinápolyból származó nagypapa, Michalis feljegyzéseiből származnak; a családi konyha is a fűszeres, illatos bizánci vonalra épült. A pita kézzel készül, a feta leszboszi, a fűszerek krétaiak, az olajbogyó kalamatai, és még a lilahagyma is Görögországból érkezik.

Mindebbe belefér a szerényebb pénztárcájúaknak szánt gyrostól a különleges halas és húsos tálakig mindenféle fogás elkészítése – ezer forintos ártól felfelé. Az állandó étlap mellett napi ajánlattal is kedveskednek a vendégeknek, akiknek nem kis hányada visszatérő, hiszen a tulajdonos 14 éve kínálja ételeit a 3. kerületieknek. A borválaszték színgörög, de még egy sörfajta is érkezik a dél-európai országból.

Budapest XIII., Victor Hugo u. 35.

Konyhafőnök: Ghavrilos Arghyropoulos

Tervezés: Saját

Kapcsolódó cikkeink