Magazin: Groupama Aréna – stadionélmény extrákkal

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 09. 17. 08:52

Városi elhelyezkedésével, hipermodern felszereltségével egyedülálló látványosság és élményhelyszín az augusztusban első születésnapját ünneplő budapesti Groupama Aréna. A Ferencvárosi Torna Club és a magyar futballválogatott hazai pályája a lehetőségek tárháza, hiszen számos más sportág mellett kulturális, zenei és vállalati rendezvények színhelye is. A szurkolók, családok, érdeklődők tízezrei mellett a VIP-lelátók üzletemberek, közéleti és politikai szereplők találkozóhelye. A sok szempontból egyedülálló létesítményt most exkluzív virtuális túra keretében Siklósi Csaba ügyvezető igazgató vezetésével járhatjuk be.

Belépés előtt két sporttörténeti nagyság, dr. Springer Ferenc, az FTC alapító elnöke és Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás szobra üdvözli az érkezőket. Már a külső környezet is lenyűgöző tágasságával, igényes felületeivel, fém-üveg-arany csillogásával.

– A recepció úgy lett kialakítva, hogy beléptetésre, vendégfogadásra, köszöntésre is alkalmas legyen. Egyedi dísze az elődépület eredeti reflektoraiból kialakított, a magyar futball emlékezetes momentumait felidéző faldekoráció – mutat körbe az előcsarnokon Siklósi Csaba, az Arénát üzemeltető Lagardère Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezetője.

Innen is van bejárat Magyarország első és egyetlen hivatalos sportmúzeumába, ahol elsősorban a Klub történetét, relikviáit, eseményeit mutatják be látványos technikákkal. A makettek, újságcikkek, fotók, tárgyak mellett 3D kivetítő, nyitásra megszólaló öltözőszekrény, kis és nagy képernyők sorozata teszi látványossá az állandó és időszakos kiállítás tárlattermeit. A vezetett múzeumtúrák a Fradi shopban érnek véget, ahol emléktárgyakat vásárolhatnak a rajongók.

A zöld pálya varázsa

Az egész épület világszínvonalat sugároz. A frissen vágott fű, az új bútorzat, az erő, a verseny, az adrenalin, a várakozás izgalmas és utánozhatatlan illatkeveréke tölti be a levegőt. Az ide látogatók tényleg egy egészen különleges világba csöppennek, megszűnik a külvilág, csak a gondosan ápolt, hatalmas zöld pálya és a lelátók számítanak, csak az a fontos, ami itt és most történik.

Az FTC itt szerezte meg idei Magyar Kupa-győzelmét és a magyar válogatott is több emlékezetes mérkőzést játszott már ebben az UEFA 4-es minősítésű, nemzetközi vonatkozásban is ismert és elismert létesítményben. A legközelebbi, várhatóan telt házas esemény a sorsdöntő magyar-román Európa-bajnoki selejtező mérkőzés lesz szeptember 4-én.

A 28 ezer négyzetmétert meghaladó terület, a 22 ezer főt befogadó nézőtér lélegzetelállító méreteivel hollywoodi filmek hangulatát idézi.

– Bár játékfilmet még nem forgattak nálunk, de filmbeli jeleneteket már átéltünk. Nemrég volt például egy látványos leánykérésünk, de sokan jönnek családi kirándulásra vagy esküvői fotózásra is hozzánk – jegyzi meg mosolyogva az igazgató.

Egy friss, országos kutatás eredménye szerint ma hazánkban 1,6 millióan vallják magukat FTC-szimpatizánsnak. A stabil táborhoz egyre többen csatlakoznak, amihez a Groupama Aréna eseményei és a családoknak, fiataloknak szóló kedvezményes jegyárak és akciók is hozzájárulnak.

A kulisszák mögött a játékosok modern öltözőkben, konditeremmel, zuhanyzóval, masszázsszobával felszerelt helységekben készülhetnek. Az edzők, bírók, nemzetközi ellenőrök is hasonló, magas színvonalú infrastruktúrát élvezhetnek. Az edzők mágnestáblákon vagy flipchartokon mutathatják be a stratégiát és taktikát. A Tracab Online mérkőzéselemző rendszer pontos statisztikák elérését teszi elérhetővé. Itt is rendelkezésre áll egy LCD kijelző, ahova a kért bejátszást, akár az ellenfél egy mérkőzését vagy bármit kivetítenek, akár a felkészüléskor vagy a mérkőzések szüneteiben is.

Képernyők hálójában

Összesen 220 kijelző található a létesítmény külső és belső falain, melyek összekötve, hálózatban üzemelnek, de egyénileg is programozhatók a Stadium Vision rendszernek köszönhetően. A szponzorreklámok például futhatnak az összes készüléken, de megosztva más üzenet kerülhet a lelátók és a VIP-páholyok képernyőire, illetve teljesen egyéni, különböző tartalmakat is meg tudnak jeleníteni. A Sky Boxokban a szállodákhoz hasonlóan névre szóló, egyéni üdvözlő köszönti a belépőket.

A technika és a know-how nagy része az Aréna Lagardère Stadium Solutions lánc tagságból eredően abból a nemzetközi tudásbázisból jön, amelynek a világ számos pontján, így Berlinben és Szingapúrban is vannak taglétesítményei.

Bronz, Gold, Sky szintek

A pályáról körbetekintve jól láthatók a különböző szektorok: a hazai és vendégszurkolók ellentétes oldalon elhelyezkedő szögletei, a családi szektor, a semleges nézők területe és a VIP-szekció.

A VIP-vendégek a recepción kapják meg karszalagjukat, majd a kulisszatitkokba bepillantást engedő széles öltözőfolyosó melletti lifttel érik el a számos szolgáltatást biztosító emeleti helyeiket. A sportesemény kényelmes megtekintése mellett catering is a rendelkezésükre áll.

A Bronz tagozaton 994 ülőhely áll rendelkezésre. Az ide érkező VIP-vendégek tipikus meccsmenüből választhatnak, hot-dog, saláták, üdítő italok várják a felfrissülni vágyókat.

A Gold vendégek a második emeleten a liftből a legkedveltebb rendezvényterembe léphetnek, ahol regisztrációs és hoszteszpult, kóstoltatóállomások, márkamegjelenések is kihelyezhetők. Az alapértelmezett meccsberendezés 1240 fő vendéglátását teszi lehetővé egyik oldalon körasztalos, másik oldalon négyzetes asztalos elrendezéssel. A svédasztalokon egy négycsillagos szállodában megszokott színvonalú fogásokból válogathatnak az ide érkezők. A jól felszerelt gyermekjátszóban óvónők vigyáznak a csemetékre. Feltelepül a Fradi shop kihelyezett részlege is.

A pódiumszínpad többféle programnak adhat helyet. Köböl Anita, az Aréna háziasszonya például talkshow típusú beszélgetésre szokott ide invitálni hírességeket, érdekes személyiségeket. A falakon itt is kivetítők biztosítják a digitális információkat.

A teremből közvetlen ki-be járás biztosított a dedikált lelátóhelyek kényelmes üléseihez.

A 34 Sky Box a harmadik és negyedik emeleteken található, közülük 22 már gazdára talált. A Sky Box partnerek igényeik szerint kialakított, akár brandingelt környezetben láthatják vendégül partnereiket egy ötcsillagos szálloda színvonalán. Minden Sky Boxhoz dedikált felszolgáló tartozik, akik a bort, kávét, frissítőket vagy az ételeket szervírozzák. A meccsek az üvegfalon belülről vagy a külső, párnázott ülőhelyekről is megtekinthetők. A Sky Box partnerek elővásárlási jogot élveznek a válogatott meccseire és minden Groupama Aréna rendezvényre.

A VIP-vendégek az események kezdete előtt és után 2-2 órát tölthetnek el a helyszínen, így megbeszélések, tárgyalások, egyeztetések, prezentációk is ide időzíthetők. Külföldi vendégek is lenyűgözve vesznek részt az ilyen alkalmakon. Az exkluzív élmény, prémium kiszolgálás és gasztronómiai élvezetek mellé még dedikált parkoló és névre szóló asztal is igénybe vehető.

Hétköznapokon, eseménytől függetlenül is bérelhetők a bemutatott helyiségek és szolgáltatások.

A szolgáltatások magas színvonaláról eseményenként 6-700 fő gondoskodik, köztük profi rendezvényszervező, catering, technikai és biztonsági személyzet ügyel a gondos lebonyolításra.

– Partnereink tartottak már nálunk többek közt kihelyezett menedzsmentülést, belső továbbképzést, workshopot is. Reméljük, 2016-ban még több és többféle eseménynek adhatunk otthont. Túl vagyunk a 150. eseményünkön, így tapasztalattal rendelkezünk, de nyitottak vagyunk az új, kreatív, egyéni igények kiszolgálására is – hangsúlyozza zárszavában Siklósi Csaba, a Groupama Aréna ügyvezető igazgatója. (x)

Siklósi Csaba
ügyvezető igazgató
Lagardère Unlimited Stadium Solutions

Kapcsolódó cikkeink