Magazin: Fókuszban az egészség

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 04. 12:33

Tartalmas, jó hangulatú partnertalálkozó keretei között, termékfejlesztési koncepcióját számos informatív előadással is illusztrálva mutatta be új, Maggi Friss Ízek elnevezésű termékcsaládját a Nestlé Hungária Kft.
a közétkeztetési szakma több száz jelen lévő képviselőjének.

Képalás 1a_opt

Szeptember 18-án került sor a Nestlé Hungária Kft. és a Gasztro Terni Kft. nagyszabású partnertalálkozójára Pécsett. A közel 500 fős rendezvényen többek között olyan hasznos információk hangzottak el, amelyek a részt vevő élelmezésvezetők és a közétkeztetés felelős döntéshozóinak mindennapi munkáját segíthetik.

A rendezvényt Bálint Gergely, a Nestlé Professional üzletág magyarországi vezetője nyitotta meg, aki elsősorban az élelmiszeripari résztvevők szerepvállalásának fontosságát emelte ki a korszerűsített közétkeztetésben.

A vendégek elsőként a magyar lakosság kedvezőtlen egészségi helyzetéről, a közétkeztetés szerepéről ennek javításában, valamint a 2015 januárjától életbe lépő új közétkeztetési rendeletről és az ebbe beilleszthető étrendről hallgathatták meg Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé Hungária Kft. dietetikusának előadását.

Ezután Dr. Bíró Lajos a NutriComp élelmiszer-­tervező és -elemző szoftverprogram képviseletében beszélt arról, hogyan segítik az élelmiszer- és receptadatbázisokkal rendelkező, speciális tápanyagszámító programok a közétkeztetésben részt vevő döntéshozók mindennapi munkáját, néhány gyakorlati példán keresztül mutatva be a legújabb recepteket és az azokhoz tartozó energia- és tápanyagtartalmi jellemzőket.

A folytatásban Tóth Boglárka, a Nestlé Professional üzletág marketingmenedzsere az új, Maggi Friss Ízek termékcsaládot ismertette meg a résztvevőkkel. Az augusztusban bevezetett három termék, a Bolognai alap, a Tyúkhúsleves alap, valamint a Zellerkrémleves a modern, korszerűsített közétkeztetés igényeinek megfelelően, hazai fejlesztés során, a magyar ízvilághoz igazodva lett kifejlesztve. Mindhárom termék egyszerűen és széles körűen felhasználható – a Maggi Bolognai spagetti alap például a klasszikus paradicsommártáson és paradicsomos ételeken kívül használható többek között toszkán rakott tészta, chilis babragu, Jókai-bableves vagy akár palócleves elkészítéséhez is.

Érdemes hozzátenni: a Nestlé Professional teljes Maggi termékpalettája, valamint az azokból készült receptjavaslatok elérhetőek a NutriComp közétkeztetési étrendtervező szoftverben is, energia- és tápanyagtartalmi információkkal együtt.

A rendezvényen a vendéglátók szórakoztató programokkal is kedveskedtek partnereiknek; a munka után a humoré és az éneké volt a főszerep, Bagi–Nacsa és Biga előadása nyújtott könnyed kikapcsolódást.

A szünet után a médiából és szakmai körökben is jól ismert Serényi Zsolt chef főzőbemutatója következett, aki a gyakorlatban mutatta be, mennyire egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom ételek főzhetők a Maggi Friss Ízek termékcsalád tagjai segítségével. Az érdeklődők megkóstolhatták a bemutatott ételeket, és összehasonlíthatták őket más gyártók termékeivel is, így maguk tapasztalhatták meg az azok közötti íz- és állagbeli különbségeket.

Serényi Zsolt beszámolt arról is, hogy az előadásokat követő vacsora egyes fogásaihoz mely Maggi termékek felhasználásával készültek az igazán ízletes, a modern közétkeztetés igényeinek megfelelő ételek. Már felsorolásuk is étvágyat csinált: citromos csicseriborsókrém fűszeres pirított marhahússal, mediterrán saláta mozzarellagolyókkal, kuszkusz­saláta, zöldséges paradicsomleves, fehérzöldség-krémleves, mediterrán sült csirkecomb hagymás, kurkumás kölessel, zelleres-almás sertésragu, tilápiafilé pirított gombával és árparizottó. Mindenki fokozottan várta hát az ezután következő svédasztalos vacsorát, ahol a széles választékból ki-ki megtalálhatta az ízlésének és persze a közétkeztetés igényeinek megfelelő fogásokat.

Az est záróakkordjaként egy sorsolás következett, amely során a legszerencsésebbek értékes műszaki cikkekkel és a kiállítópartnerek termékeiből összeállított ajándékcsomagokkal lehettek gazdagabbak.

A tartalmas rendezvényen az érdekes szakmai ismereteken és a kapcsolattartáson túl a Nestlé partnereinek és munkatársainak módjában állt egy kicsit kikapcsolódni, szórakozni, és egyúttal ráhangolódni az előttük álló, kihívásokkal teli közétkeztetési szezon indulására is.

Kapcsolódó cikkeink