Magazin: Fókuszban az egészség
Tartalmas, jó hangulatú partnertalálkozó keretei között, termékfejlesztési koncepcióját számos informatív előadással is illusztrálva mutatta be új, Maggi Friss Ízek elnevezésű termékcsaládját a Nestlé Hungária Kft.
a közétkeztetési szakma több száz jelen lévő képviselőjének.
Szeptember 18-án került sor a Nestlé Hungária Kft. és a Gasztro Terni Kft. nagyszabású partnertalálkozójára Pécsett. A közel 500 fős rendezvényen többek között olyan hasznos információk hangzottak el, amelyek a részt vevő élelmezésvezetők és a közétkeztetés felelős döntéshozóinak mindennapi munkáját segíthetik.
A rendezvényt Bálint Gergely, a Nestlé Professional üzletág magyarországi vezetője nyitotta meg, aki elsősorban az élelmiszeripari résztvevők szerepvállalásának fontosságát emelte ki a korszerűsített közétkeztetésben.
A vendégek elsőként a magyar lakosság kedvezőtlen egészségi helyzetéről, a közétkeztetés szerepéről ennek javításában, valamint a 2015 januárjától életbe lépő új közétkeztetési rendeletről és az ebbe beilleszthető étrendről hallgathatták meg Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé Hungária Kft. dietetikusának előadását.
Ezután Dr. Bíró Lajos a NutriComp élelmiszer-tervező és -elemző szoftverprogram képviseletében beszélt arról, hogyan segítik az élelmiszer- és receptadatbázisokkal rendelkező, speciális tápanyagszámító programok a közétkeztetésben részt vevő döntéshozók mindennapi munkáját, néhány gyakorlati példán keresztül mutatva be a legújabb recepteket és az azokhoz tartozó energia- és tápanyagtartalmi jellemzőket.
A folytatásban Tóth Boglárka, a Nestlé Professional üzletág marketingmenedzsere az új, Maggi Friss Ízek termékcsaládot ismertette meg a résztvevőkkel. Az augusztusban bevezetett három termék, a Bolognai alap, a Tyúkhúsleves alap, valamint a Zellerkrémleves a modern, korszerűsített közétkeztetés igényeinek megfelelően, hazai fejlesztés során, a magyar ízvilághoz igazodva lett kifejlesztve. Mindhárom termék egyszerűen és széles körűen felhasználható – a Maggi Bolognai spagetti alap például a klasszikus paradicsommártáson és paradicsomos ételeken kívül használható többek között toszkán rakott tészta, chilis babragu, Jókai-bableves vagy akár palócleves elkészítéséhez is.
Érdemes hozzátenni: a Nestlé Professional teljes Maggi termékpalettája, valamint az azokból készült receptjavaslatok elérhetőek a NutriComp közétkeztetési étrendtervező szoftverben is, energia- és tápanyagtartalmi információkkal együtt.
A rendezvényen a vendéglátók szórakoztató programokkal is kedveskedtek partnereiknek; a munka után a humoré és az éneké volt a főszerep, Bagi–Nacsa és Biga előadása nyújtott könnyed kikapcsolódást.
A szünet után a médiából és szakmai körökben is jól ismert Serényi Zsolt chef főzőbemutatója következett, aki a gyakorlatban mutatta be, mennyire egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom ételek főzhetők a Maggi Friss Ízek termékcsalád tagjai segítségével. Az érdeklődők megkóstolhatták a bemutatott ételeket, és összehasonlíthatták őket más gyártók termékeivel is, így maguk tapasztalhatták meg az azok közötti íz- és állagbeli különbségeket.
Serényi Zsolt beszámolt arról is, hogy az előadásokat követő vacsora egyes fogásaihoz mely Maggi termékek felhasználásával készültek az igazán ízletes, a modern közétkeztetés igényeinek megfelelő ételek. Már felsorolásuk is étvágyat csinált: citromos csicseriborsókrém fűszeres pirított marhahússal, mediterrán saláta mozzarellagolyókkal, kuszkuszsaláta, zöldséges paradicsomleves, fehérzöldség-krémleves, mediterrán sült csirkecomb hagymás, kurkumás kölessel, zelleres-almás sertésragu, tilápiafilé pirított gombával és árparizottó. Mindenki fokozottan várta hát az ezután következő svédasztalos vacsorát, ahol a széles választékból ki-ki megtalálhatta az ízlésének és persze a közétkeztetés igényeinek megfelelő fogásokat.
Az est záróakkordjaként egy sorsolás következett, amely során a legszerencsésebbek értékes műszaki cikkekkel és a kiállítópartnerek termékeiből összeállított ajándékcsomagokkal lehettek gazdagabbak.
A tartalmas rendezvényen az érdekes szakmai ismereteken és a kapcsolattartáson túl a Nestlé partnereinek és munkatársainak módjában állt egy kicsit kikapcsolódni, szórakozni, és egyúttal ráhangolódni az előttük álló, kihívásokkal teli közétkeztetési szezon indulására is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >Samponutántöltés – A nap képe
Svéd fenntarthatósági megoldás – ráadásul a felirat szerint a megtakarítás…
Tovább olvasom >Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet!
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az…
Tovább olvasom >