Magazin: Ég veled, vörösboros marhapörkölt!
…de még az is lehet, hogy csak viszontlátásra – ha hihetünk az MVI, a Hungexpo és a Trade magazin a vendéglátás aktuális kérdéseiről szervezett szakmai konferencián elhangzottaknak. Megtudhattuk ugyanis, hogy a NÉBIH Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához című anyagában bemutató etalonként kezelt ominózus pörkölt előállítása egy másik ellenőrző hatóság, a NAV szerint a hagyományos főzési technológiákat alkalmazva eleve büntetendő cselekmény. Ám csak kérni kell, és az illetékesek megvizsgálják, életszerűtlenek-e az általuk alkalmazott jogszabályok – állítja a hivatal.
Ilyen és hasonlóan izgalmas kérdésekkel foglalkozott a Hoventán lapzártánk idején rendezett konferencia éles vitákat hozó első blokkjában a vendéglátást ellenőrző hatóságok és a gyakorló vendéglátósok közötti beszélgetés. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az ÁNTSZ, Budapest Főváros Kormányhivatala Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal munkatársainak közreműködésével folytatott eszmecsere, valamint a szakmai szervezetek tevékenységét és jövőképét bemutató délutáni szekció legfontosabb megállapításairól decemberi számunkban számolunk be.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Nyíregyházára és Varsányba látogatott az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije
Nyíregyháza és Varsány képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe, azaz…
Tovább olvasom >