Magazin: Diplomás sörfőzőmester-képzés
A BCE Élelmiszer-tudományi Kara szakirányú továbbképzést indít a sörfőzés területén. Az egyetem a képzést úgy építette fel, hogy az munka mellett is elvégezhető legyen; a hallgatók alkalmasak lesznek akár saját sörfőzde irányítására is. Előzménynek is tekinthetjük, hogy a kar Sör- és Szeszipari Tanszékének közreműködésével nyáron fejeződött be egy magyar biosör kifejlesztésének ötéves projektje. Az ugyanilyen nevű ősi búzafajtából készült, 4,3 alkoholfokos ale típusú Alakor júliusban került az üzletekbe. A tervek szerint a jövőben kínálnak majd szűretlen és light változatot is belőle
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Kemény leánybúcsúk kelléke – A nap videója
És még a mixer is cifrázza! A videóért katt a…
Tovább olvasom >