Magazin: Diplomás sörfőzőmester-képzés
A BCE Élelmiszer-tudományi Kara szakirányú továbbképzést indít a sörfőzés területén. Az egyetem a képzést úgy építette fel, hogy az munka mellett is elvégezhető legyen; a hallgatók alkalmasak lesznek akár saját sörfőzde irányítására is. Előzménynek is tekinthetjük, hogy a kar Sör- és Szeszipari Tanszékének közreműködésével nyáron fejeződött be egy magyar biosör kifejlesztésének ötéves projektje. Az ugyanilyen nevű ősi búzafajtából készült, 4,3 alkoholfokos ale típusú Alakor júliusban került az üzletekbe. A tervek szerint a jövőben kínálnak majd szűretlen és light változatot is belőle
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >