Magazin: Diplomás sörfőzőmester-képzés
A BCE Élelmiszer-tudományi Kara szakirányú továbbképzést indít a sörfőzés területén. Az egyetem a képzést úgy építette fel, hogy az munka mellett is elvégezhető legyen; a hallgatók alkalmasak lesznek akár saját sörfőzde irányítására is. Előzménynek is tekinthetjük, hogy a kar Sör- és Szeszipari Tanszékének közreműködésével nyáron fejeződött be egy magyar biosör kifejlesztésének ötéves projektje. Az ugyanilyen nevű ősi búzafajtából készült, 4,3 alkoholfokos ale típusú Alakor júliusban került az üzletekbe. A tervek szerint a jövőben kínálnak majd szűretlen és light változatot is belőle
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Óriási eredmény: minden korábbinál több Michelin-elismerés a hazai éttermeknek és szállodáknak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Budapest a Condé Nast Traveller toplistáján: a főváros a 19. helyen Európa legjobb városai között
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Marriott elindította szabadtéri fókuszú márkáját: Outdoor Collection by Marriott Bonvoy
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >