Magazin: COOP elismerések az Európai Kereskedelem Napján

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 01. 16. 12:18

A hazánkban kilencedik alkalommal megrendezett Európai Kereskedelem Napja szakmai fórum a kereskedelmi szakma ünnepe is egyben. A VOSZ és kereskedelmi társszövetségei idén is a figyelem középpontjába állították a kereskedelemben nap mint nap tevékenykedő közel félmillió embert, legyen szó a pult mögött álló dolgozókról, vagy a szektort kiválóan ismerő szakemberekről, vezetőkről. Az esemény keretében a munkájuk során kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalókat is
díjazták, így átadásra kerültek a Klauzál Gábor-díjak és a Magyar Kereskedelemért Nagydíjak is.

coop_logo

A díjazottak közül négyen is a COOP alkalmazottjaként vehették át elismeréseiket. Csepeli Lajost, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnökét arról kérdeztük, miért őket terjesztették fel az elismerésekre a COOP Gazdasági Csoporton belül.

– A Klauzál-díj a szakma legnagyobb elismerése, ami évente egy alkalommal kerül odaítélésre – szögezte le Csepeli Lajos. – Idén két olyan kollégánkat terjesztettük fel erre a díjra, akik régóta dolgoznak a COOP kötelékében. Egyikük cégvezetőként a CO-OP Vasvár Kft. ügyvezető igazgatója, aki egyben a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának is tagja. A másik kitüntetett egy szolnoki kolléganő, akinek a COOP Szolnok Zrt. az első munkahelye, végigjárta a szakma lépcsőfokait. Mindketten tanúbizonyságot tettek hűségükről és szakértelmükről az elmúlt évtizedekben, ezért terjesztettük fel őket a díjra. De ugyanezek az értékek mondhatók el két másik kollégánkról is, akik Magyar Kereskedelemért Nagydíjat vehettek át: Dak Andrásné, a Kapos-Coop Zrt. kadarkúti boltvezetője és Lévai Ferenc, a Mecsek Füszért Zrt. zalaegerszegi áruházvezetője nagy sikerrel vezetik a COOP egységeit, közvetlenül foglalkozva a vásárlók igényeinek kiszolgálásával.

Konszenzust teremtve

Sipos-Tompa János 1990 óta irányítja a CO-OP Vasvár Kft. munkáját ügyvezető igazgatóként. A cég 28 COOP boltot üzemeltet, főként kisebb településeken.

– Mivel boltjaink többsége a települések méretéhez igazodva nem túl nagy, eredményességük biztosítása nagyon nagy kihívás. Úgy gondolom, a Klauzál Gábor-díj annak elismerése, hogy munkatársaimmal megfeleltünk ennek a kihívásnak. A válság idején is folytattuk fejlesztéseinket, akvizíciókat hajtottunk végre, hogy erősítsük versenyképességünket – idézi vissza a közelmúltat. – Életem egy másik fontos része, hogy a CO-OP Hungary igazgatósági tagjaként két ciklus óta részt vehetek a COOP Gazdasági Csoport irányításában. Kiváló szakmai környezetben azon dolgozunk, hogy konszenzust, üzleti érdekeken felüli megegyezést teremtsünk a COOP franchise-rendszerének sokszínű, eltérő érdekű, fejlettségű tagjai között. Munkám során arra törekszem, hogy a nyugat-dunántúli régiót sikeresen integráljuk a COOP rendszerébe.

Pozitív szemlélettel

Dr. Selmeczyné Hegedűs Borbála, a ­COOP Szolnok Kereskedelmi Zrt. értékesítési vezetője kérdésünkre 36 éves COOP-os pályafutásának kezdeteit eleveníti fel:

– Üzletvezető-helyettesként kezdtem dolgozni, még a szövetkezeti rendszerben. Később, áruház-igazgató lettem a szolnoki Skálában. A COOP Szolnok intenzív terjeszkedésével egyre több üzlet tartozott hozzám, feladatköröm átalakult, ma már értékesítési vezetőként cégünk 156 boltjának működtetéséért felelek. Ez azonban nem egyszemélyes munka: kilenc közvetlen munkatársammal irányítjuk az üzletek tevékenységét, így ez az elismerés nem kis részben nekik is szól. Sőt, elmondhatom, hogy a sikerességhez elengedhetetlen az egész COOP Szolnok Zrt. közel 1800 dolgozójának magas színvonalú, lelkiismeretes munkája. Ma nem könnyű ez a szakma – főleg nőként, hiszen munkatársaimmal együtt feleségként és családanyaként is helyt kell állnunk. Hogy mégis eredményeket tudunk felmutatni, az a kollektívánkra jellemző pozitív szemléletnek és hangulatnak is köszönhető.

Kapcsolódó cikkeink