Magazin: Bowl Food
Bernáth Józsefet, a médiaszakácsként is ismert fiatal szakembert, az Art Catering Kft. munkatársát a kisadagos étkeztetés egyik új trendjéről, a bowl foodról kérdeztük.
Már a MARESZ által szervezett Event Touch elnevezésű konferencián is többen rávilágítottak arra, hogy a mai rendezvényszervezőknek nem szabad kizárólag az ételekre és az italokra koncentrálniuk, hanem minden az eseménnyel szemben támasztott elvárásnak meg kell felelniük. Az egyik ilyen régi-új elvárás, hogy maga az étkezés ne vegyen igénybe többet 1-1,5 óránál. Ezzel együtt persze a kínálatnak továbbra is gazdagnak, csábítónak kell maradnia. Ezt csak úgy tudjuk elérni, ha egy-egy fogás nem nagyobb 7-8 falatnyinál.
Erre megfelelő megoldás a most divatos bowl food stílus alkalmazása is. Ennél a típusú tálalásnál egy normál főételt kell elképzelnünk, csak kisebb adagban – nem tányéron, hanem kisebb tálon.
A vendég így akár 3-4-féle meleg ételt is meg tud kóstolni, ráadásul az edény méretének és alakjának köszönhetően az ételt akár kézben tartva is el lehet fogyasztani, egy villa vagy kanál is elég hozzá. A konyhának ehhez persze precíz, pontos munkával kell megterveznie az étel minden egyes elemét. A finger foodhoz képest viszont egy kis könnyebbség, hogy nem kell minden ízt egy falatba sűríteni, így egy ételen belül is több izgalmas ízpárral találkozik a vendég. A felszolgálás módja a flying service, így folyamatosan tiszta és rendezett marad a helyszín. Bár ez a kínálási mód egyelőre még gyerekcipőben jár itthon, de szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvend nálunk is.
Kapcsolódó cikkeink
Tisztújító MaReSz-rendezvény
A szervezet idén 5. alkalommal megtartott, egész napos EventTouch rendezvényszakmai eseményének…
Tovább olvasom >Zöld gasztronómia – Mi lehet a fenntartható siker receptje?
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállításon, az MMSZ HoReCa és Event…
Tovább olvasom >Innovatív projekteket vár a MaReSz az Event Touch InkubátorHUB pályázatára
„Tűnjön ki innovatív projektjével az üzleti rendezvények világában!” mottóval hirdet…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >