Magazin: Az Év Vendéglátója

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 14. 11:10

Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa lett az MVI által alapított „Év Vendéglátója” díj idei kitüntetettje. Elsősorban a vendéglátói stílus, a tisztességes szakmai magatartás elismerése e cím. Terveiről, elképzeléseiről kérdeztük a szakembert.

Az ev vendeglatosa

Számos rangos szakmai kitüntetés tulajdonosaként mit jelent Önnek az Év Vendéglátója cím?

Ez az a díj, amit csak a szakmától lehet megkapni – ez ad neki különleges értéket.

Miben látja a továbbfejlődés lehetőségét?

Nagyon hosszú még az út, hogy a csúcs közelébe kerüljünk! Folyamatosan javítanunk kell teljesítményünket, még nagyobb figyelmet kell fordítanunk a régió legkiválóbb alapanyagaira! Szeretnénk például előrelépni a saját márkás termékek területén. A hotelépítési projektünk jelenleg a tervezés stádiumában van; ezzel elsődlegesen a kerékpáros, bor- és gasztronómiai turizmusban rejlő lehetőségeket szeretnénk kihasználni.

A vendég elismerése a legfontosabb számomra, ezért is örülök a nem ritka teltháznak, de az igazi sikert nyilván az jelenti majd, ha a környékbeliek, a törzsvendégeink a családi eseményekkor, a baráti ebédelésekkor, vacsorakor a Kistücsökre gondolnak, és jó előre lefoglalják asztalukat. A nemzetközi gasztronómiai vérkeringésbe is szeretnénk még inkább bekerülni. Ám akkor is az lesz a legfontosabb, hogy a vendég ráérősen, nyugodtan tölthesse el idejét!

Milyen hatással vannak környezetére a Kistücsök eredményei?

Úgy érzem, sikerült a régió gasztronómiáját kissé felkapottabbá tennünk. Nagyobb figyelmet kapnak a helyi őstermelők, borászok termékei, az emberek felfedezik a somogyi, a balatoni ízeket. Magunk is tudjuk, hogy nemigen gyarapodhatunk a környezetünktől függetlenül, a mi hasznunk is abban van, ha együtt, párhuzamosan fejlődik a régió turizmusa és vendéglátása.

Mit tesz mindehhez a konyha?

Profi munkát! A séf barátom és sógorom, Jahni László, akivel együtt járok külföldi tapasztalatszerzésre, étteremlátogatásokra, versenyekre, szakkönyveket vásárolok. Kollégáinkat segítem a sztázsolási lehetőségekben, vendégséfeket hívok meg – minden adott, hogy itt szakmailag mindenki fejlődni tudjon!

Kapcsolódó cikkeink