Magazin: Az élet szója
A Kikkoman szójaszószai természetesen érlelt szószok, mindegyik egyedülálló, hagyományos erjesztéssel, kizárólag víz, szójabab, búza és só felhasználásával készül. Az érlelési folyamat során hozzávetőlegesen 300 különböző aroma keletkezik, ez adja a Kikkoman szójaszósz különleges ízét!
A Kikkoman szójaszószt használhatja mártások elkészítéséhez, dresszingek ízesítéséhez, de marinálásra, mártogatószószként vagy ételek mázzal való bevonására is. Különleges ízvilágot kölcsönöz grillételeinek, kiváló húsok, halak ízesítéséhez, salátaöntet készítéséhez, levesekbe, asztali szószként. A szójaszósz az ázsiai konyha egyik alapvető ételízesítője, de megállíthatatlanul terjed az európai gasztronómiában is – még az olasz tésztákhoz is használják. A szójaszószban az úgynevezett „ötödik íz”, az umami is megtalálható.
Sokan használnak szójaszószt só helyett is, többnyire az egészségtrendekhez igazodók, mert a szójaszósszal csökkenteni lehet a sóbevitelt az étel ízének nagyobb befolyásolása nélkül. És ha már egészség: a Kikkoman termékben nincs semmiféle mesterséges hozzáadott anyag!
A Kikkoman Teriyaki szósz szójaszósz, bor, cukor, ecet és fűszerek különleges keveréke, mely grillpácként, sült hús, baromfi és hal pácolásához és fűszerezéshez használható.
A Kikkoman Wok szósz szójaszósz, bor és cukor különleges keveréke; használja wokban (keverve és sütve) készített ételekhez, édesítő- és savanyítószerként.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >