Magazin: Az élet szója
A Kikkoman szójaszószai természetesen érlelt szószok, mindegyik egyedülálló, hagyományos erjesztéssel, kizárólag víz, szójabab, búza és só felhasználásával készül. Az érlelési folyamat során hozzávetőlegesen 300 különböző aroma keletkezik, ez adja a Kikkoman szójaszósz különleges ízét!
A Kikkoman szójaszószt használhatja mártások elkészítéséhez, dresszingek ízesítéséhez, de marinálásra, mártogatószószként vagy ételek mázzal való bevonására is. Különleges ízvilágot kölcsönöz grillételeinek, kiváló húsok, halak ízesítéséhez, salátaöntet készítéséhez, levesekbe, asztali szószként. A szójaszósz az ázsiai konyha egyik alapvető ételízesítője, de megállíthatatlanul terjed az európai gasztronómiában is – még az olasz tésztákhoz is használják. A szójaszószban az úgynevezett „ötödik íz”, az umami is megtalálható.
Sokan használnak szójaszószt só helyett is, többnyire az egészségtrendekhez igazodók, mert a szójaszósszal csökkenteni lehet a sóbevitelt az étel ízének nagyobb befolyásolása nélkül. És ha már egészség: a Kikkoman termékben nincs semmiféle mesterséges hozzáadott anyag!
A Kikkoman Teriyaki szósz szójaszósz, bor, cukor, ecet és fűszerek különleges keveréke, mely grillpácként, sült hús, baromfi és hal pácolásához és fűszerezéshez használható.
A Kikkoman Wok szósz szójaszósz, bor és cukor különleges keveréke; használja wokban (keverve és sütve) készített ételekhez, édesítő- és savanyítószerként.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB-oldalán találtuk, és persze nem…
Tovább olvasom >