Magazin: A kócsag üzenete, II.

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 01. 12. 12:34

(Tegnapi cikkünk folytatása)

A kocsag uzenete, II. 1 Wlasitsch Andrea

A kocsag uzenete, II.  2

Wlasitsch Andreának, a Garamvári Szőlőbirtok által működtetett Vincent Pezsgőpince és a lellei szőlőbirtok gazdasági igazgatójának személyes kérdéseket is feltettünk.

 

Mire a legbüszkébb eredményei közül?

Hogy részese vagyok a Vincent pezsgők megalkotásának és sikerre vitelének.

 

Hány órát dolgozik egy nap?

10 órát – sokszor hétvégén is.

 

Melyik terméküket vinné megmutatni híres francia kollégáknak?

A Vincent Optimumot!

 

Mit szeret az emberekben?

A becsületességet, őszinteséget, felelősséget.

 

Mit nem?

A hazugságot, önteltséget, nagyképűséget.

 

Melyik a kedvenc étterme?

Az Alabárdost és a Marriott mediterrán éttermét nagyon kedvelem.

 

És a kedvenc étele?

A halételek – a pezsgők is jól mennek hozzájuk.

 

Külföldön milyen típusú étterembe megy be?

Ahová a helyi átlagemberek járnak. Szeretem megismerni a vidék ízét bárhol a világon.

 

Mit iszik otthon a vacsorához?

Gyümölcsteát.

 

Melyik volt az utolsó nagy könyvélménye?

Nagyon tetszett Steve Jobs életrajza. De a kedvenc könyvem Hesse Narziss és Goldmund-ja.

 

Hová szeretne eljutni, ahol még nem járt?

Madeirára, csak idő kellene az utazásra.

 

Mivel foglalkozna, ha nem a bor lenne a hivatása?

Valószínűleg parfümökkel.

 

 

 

Andrea a cég pezsgői közül is ajánlott olvasóinknak néhányat, és termékeik közelmúltbeli legnagyobb elismeréseiről is beszélt.

 

VINCENT Fantazia Brut Nature

Liszt Ferenc évfordulójának tiszteletére készült ez a nyerspezsgő Pinot Noir-ból, fehéren és “csontszárazon”, több éves palackos érleléssel készült pezsgőt.Aperitifként és halakhoz, tenger gyümölcséhez 5-6 °C-ra hűtve ajánljuk.
VINCENT Optimum

Chardonnay, Pinot Noir és Pinot Blanc szőlők cuvée-jéből készült. Ízeiben a gyümölcsösség és a tradicionális élesztős ízek, gyöngyözésében az elegancia és a játékosság tökéletes optimuma, a kóstoló önfeledt örömére.
VINCENT Blanc Fleur

Pinot Blancból készült illatában virágos, és érett gyümölcsös jegyeket hordoz. Telt és arányos ízek, csipetnyi édesség, lendületes savak és mandulás jegyek jellemzik. 7-8°C-on szervírozva ajánljuk fehér húsú szárnyasokhoz, könnyű előételekhez. A XXXI. Országos Borversenyen a legjobb pezsgő díját nyerte el.
VINCENT Don Giovanni

Mozart tiszteletére komponált cuvée, közel 3 évig érlelődött. Illatában érett déli gyümölcsökre és nemes érlelési aromákra emlékeztet. A sec kategória cukortartalma, szerethetőbbé varázsolja az italt az édes pezsgőt kedvelőknek. 7-8°C-on szervírozva kiváló harmóniát nyújt gyümölcsökkel készült fogásokhoz, fűszeres paradicsomos tésztákhoz.
VINCENT Evolution Rose
Pinot noirból készült, világos lazac árnyalatú, nagyon finom szénsavbuborékokat rejtő. Diszkrét illatában élesztő és piros húsú gyümölcsök jegyei sejlenek fel Különleges élményt nyújthat tonhalhoz, lazachoz, de akár barna húsú szárnyasokhoz is 9-10°C-on.

 

Minden pezsgőnk oltalom alatt álló eredetmegjelölésű, minőségi termelői pezsgő!

 

 

A legsikeresebb termékeink:

 

Borok

Finger Lakes International Wine Competition 2014

Balatonlellei Merlot 2012 – aranyérem

Balatonlellei Shyrah 2012 – ezüstérem

 

Borvidéki borverseny 2014

Merlot 2012 – aranyérem

Syrah 2012 – aranyérem

Irsai Olivér 2013 – aranyérem

Pinot Noir – Syrah Rosé 2013 – aranyérem

Chardonnay 2013 – aranyérem

 

Boglári Borvidéki Borverseny 2013

Syrah 2009 – aranyérem

 

Pezsgők

 

Nemzeti Borkiválóság Program Pezsgő Országkóstoló 2014

Vincent Blanc Fleur 2007 – ***-os Pezsgőkiválóság

Vincent Optimum 2011 – ***-os Pezsgőkiválóság

 

Borvidéki borverseny 2014

Pinot Blanc 2007 – nagyaranyérem

Pinot Noir 2007 – aranyérem

 

Borvidéki Borverseny 2013

Chardonnay-Pinot Noir-Pinot Blanc 2011 – aranyérem

 

Országos Borverseny 2013

Furmint Brut 2011 – aranyérem

Vincent Evolution Rosé 2007 – aranyérem

 

Kapcsolódó cikkeink