Magazin: A kócsag üzenete, II.
(Tegnapi cikkünk folytatása)
Wlasitsch Andreának, a Garamvári Szőlőbirtok által működtetett Vincent Pezsgőpince és a lellei szőlőbirtok gazdasági igazgatójának személyes kérdéseket is feltettünk.
Mire a legbüszkébb eredményei közül?
Hogy részese vagyok a Vincent pezsgők megalkotásának és sikerre vitelének.
Hány órát dolgozik egy nap?
10 órát – sokszor hétvégén is.
Melyik terméküket vinné megmutatni híres francia kollégáknak?
A Vincent Optimumot!
Mit szeret az emberekben?
A becsületességet, őszinteséget, felelősséget.
Mit nem?
A hazugságot, önteltséget, nagyképűséget.
Melyik a kedvenc étterme?
Az Alabárdost és a Marriott mediterrán éttermét nagyon kedvelem.
És a kedvenc étele?
A halételek – a pezsgők is jól mennek hozzájuk.
Külföldön milyen típusú étterembe megy be?
Ahová a helyi átlagemberek járnak. Szeretem megismerni a vidék ízét bárhol a világon.
Mit iszik otthon a vacsorához?
Gyümölcsteát.
Melyik volt az utolsó nagy könyvélménye?
Nagyon tetszett Steve Jobs életrajza. De a kedvenc könyvem Hesse Narziss és Goldmund-ja.
Hová szeretne eljutni, ahol még nem járt?
Madeirára, csak idő kellene az utazásra.
Mivel foglalkozna, ha nem a bor lenne a hivatása?
Valószínűleg parfümökkel.
Andrea a cég pezsgői közül is ajánlott olvasóinknak néhányat, és termékeik közelmúltbeli legnagyobb elismeréseiről is beszélt.
VINCENT Fantazia Brut Nature
Liszt Ferenc évfordulójának tiszteletére készült ez a nyerspezsgő Pinot Noir-ból, fehéren és “csontszárazon”, több éves palackos érleléssel készült pezsgőt.Aperitifként és halakhoz, tenger gyümölcséhez 5-6 °C-ra hűtve ajánljuk.
VINCENT Optimum
Chardonnay, Pinot Noir és Pinot Blanc szőlők cuvée-jéből készült. Ízeiben a gyümölcsösség és a tradicionális élesztős ízek, gyöngyözésében az elegancia és a játékosság tökéletes optimuma, a kóstoló önfeledt örömére.
VINCENT Blanc Fleur
Pinot Blancból készült illatában virágos, és érett gyümölcsös jegyeket hordoz. Telt és arányos ízek, csipetnyi édesség, lendületes savak és mandulás jegyek jellemzik. 7-8°C-on szervírozva ajánljuk fehér húsú szárnyasokhoz, könnyű előételekhez. A XXXI. Országos Borversenyen a legjobb pezsgő díját nyerte el.
VINCENT Don Giovanni
Mozart tiszteletére komponált cuvée, közel 3 évig érlelődött. Illatában érett déli gyümölcsökre és nemes érlelési aromákra emlékeztet. A sec kategória cukortartalma, szerethetőbbé varázsolja az italt az édes pezsgőt kedvelőknek. 7-8°C-on szervírozva kiváló harmóniát nyújt gyümölcsökkel készült fogásokhoz, fűszeres paradicsomos tésztákhoz.
VINCENT Evolution Rose
Pinot noirból készült, világos lazac árnyalatú, nagyon finom szénsavbuborékokat rejtő. Diszkrét illatában élesztő és piros húsú gyümölcsök jegyei sejlenek fel Különleges élményt nyújthat tonhalhoz, lazachoz, de akár barna húsú szárnyasokhoz is 9-10°C-on.
Minden pezsgőnk oltalom alatt álló eredetmegjelölésű, minőségi termelői pezsgő!
A legsikeresebb termékeink:
Borok
Finger Lakes International Wine Competition 2014
Balatonlellei Merlot 2012 – aranyérem
Balatonlellei Shyrah 2012 – ezüstérem
Borvidéki borverseny 2014
Merlot 2012 – aranyérem
Syrah 2012 – aranyérem
Irsai Olivér 2013 – aranyérem
Pinot Noir – Syrah Rosé 2013 – aranyérem
Chardonnay 2013 – aranyérem
Boglári Borvidéki Borverseny 2013
Syrah 2009 – aranyérem
Pezsgők
Nemzeti Borkiválóság Program Pezsgő Országkóstoló 2014
Vincent Blanc Fleur 2007 – ***-os Pezsgőkiválóság
Vincent Optimum 2011 – ***-os Pezsgőkiválóság
Borvidéki borverseny 2014
Pinot Blanc 2007 – nagyaranyérem
Pinot Noir 2007 – aranyérem
Borvidéki Borverseny 2013
Chardonnay-Pinot Noir-Pinot Blanc 2011 – aranyérem
Országos Borverseny 2013
Furmint Brut 2011 – aranyérem
Vincent Evolution Rosé 2007 – aranyérem
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >