Magazin: A kávé, amelyet egy sellő könnye ihletett

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 03. 15:00

Mantaro Café néven új HoReCa-márkával jelentkezik a hazai kávépiac egyik legjelentősebb képviselője, a Mocca Negra Zrt.

sello

A HoReCa üzletág nagyon jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt 10-15 évben, hiszen korábban csak néhány cég fedte le az egész magyar piacot. Mára nagyon sok kis független cég is beszállt a partnerekért folytatott küzdelembe. Korábban a minőség nem volt elsődleges, hiszen az emberek nem tudták, hogy milyen egy jól elkészített kávé, a vendéglátósok meg örültek, hogy drága kávégépet és egyéb kiegészítőket kaptak.

Napjainkra ez az üzletág megváltozott, hiszen ha egy cég nem tud megfelelő minőséget kínálni, hosszú távon nem tud fennmaradni. Magyarországon a prémiumkategóriában még mindig nagyon sok potenciál van. A Mantaro Café nemcsak minőségi kávét nyújt a fogyasztóknak, de kiegészítő termékei is a prémiumkategóriához tartoznak. Egy jó kávé lefőzéséhez nem elég, ha a kávé jó. Kell egy jó kávé­főző gép, valamint egy baristaismeretekkel rendelkező felszolgáló. Sajnos nem tudjuk a pincérek kiválasztását befolyásolni, ezért mi kiváló minőségű kávé lefőzésére alkalmas kávéfőző gépeket nyújtunk partnereink részére. Manapság a kávézás egy stílus és életérzés, ezért törekszünk arra, hogy a fogyasztó a kávézás minden pillanatát élvezze. A Mantaro Café nemcsak az ízvilág kialakításánál vette figyelembe ezt a szempontot, hanem a kiegészítők megtervezésénél is.

A Mocca Negra Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú cég, mely 1991 óta meghatározó szereplője a magyarországi kávépiacnak. A kiskereskedelmi tevékenység mellé 1997-ben belépett a vendéglátásra specializálódott HoReCa üzletág, teljes körű szolgáltatási csomagot ajánlva partnerei számára. Ennek az üzletágnak a legújabb prémiumterméke a Mantaro Café, amely 2015-ben debütál a szektorban, és reményeink szerint valódi „koronaékszere” lesz cégünk lassan negyed évszázada íródó történelmének.

Célunk a hosszú távon fenntartható rentábilis együttműködés partnereinkkel. Elsősorban a magasabb, prémiumkategóriás vendéglátóegységekkel dolgozunk együtt, de a közeljövőben szeretnénk nagyobb szállodaláncokkal is partnerviszonyt kialakítani.

A legenda

Mi a közös a Dél-Amerikában, Ázsiában vagy éppen Afrikában termesztett kávékban? Talán a misztikum. Az a misztikum, amely nemcsak az említett, a kávéexportban élen járó kontinensek országait hódította meg, de saját kultúrával bír az arab világban, és ma már Észak-Amerikában, valamint Európában is. Ezt a misztikumot szeretné becsempészni Magyarországra is a HoReCa szektorban idén debütáló Mantaro Café, amelynek nevét egy perui folyó ihlette, és amelynek legendája éppen úgy magával ragad, mint aromákban gazdag íze…

A Peru páratlanul gazdag mondavilágából eredő történet szerint egyszer egy szomjas harcos az Andok mélyén, a Paca-tó partján talált magának menedéket. Miközben ivott a kristálytiszta tó vizéből, egy gyönyörű sellőlány tűnt elő a habokból, és arra kérte a harcost, kövesse őt a tó mélyére. A férfit teljességgel elvarázsolta a csodalény szépsége, de ellenállt a csábításnak. A sellő ezután minden éjjel megjelent a harcos előtt, és egyre keservesebben sírva kérlelte őt, míg végül egy éjszaka a férfi nem tudott tovább parancsolni a vágynak. A sellő után vetette magát, de a víz alatt nyoma veszett a gyönyörű lánynak. A harcos azonban nem adta fel, utolsó leheletéig úszott a mély felé szerelmét keresve, ám végül a hullámsírba veszett. Az addig csak incselkedő sellőt annyira meghatotta a férfi elszántsága, hogy az élettelen testet a partra vitte, és örök emlékként az Andok egyik hegyvonulatává varázsolta. A sellő ekkor már őszinte könnyekkel áztatta a heggyé lett harcost, és a monda szerint a könnyek a mai napig folyóvá sokasodva gördülnek lefelé a vonulaton, megformázva az Amazonast is tápláló Mantaro folyót.

A Mantaro kávé éppen ugyanúgy tölti meg élettel és varázsolja különlegessé a mindennapokat, ahogy a sellő folyóvá sokasodott könnyei által táplált folyó az Andok völgyeit, és az Amazonason keresztül egész Dél-Amerikát. Az őserdőktől az ősi hagyományokat őrző apró falvakig, a nemesfémekben bővelkedő hegyvonulatoktól a végtelen termőföldekig a kontinens minden csodája a víznek köszönheti gazdagságát. Csakúgy, mint a Mantaro Café, amely ennek a páratlan világnak minden ízét és aromáját magába zárva most Önt is elcsábítja! Ismerje meg Dél-Amerika legfinomabb kincseit!(x)

Kapcsolódó cikkeink