Magazin: A fast casual stílus Európában is helytáll
A nyugati világ vendéglátásának egyik legdinamikusabban fejlődő szegmense a fast casual, amelynek jellemzőiről mi is többször írtunk. Leegyszerűsítve: a fast casual étteremtípusban a vendég a pultnál választja ki a rendelt fogásokat, és az asztalnál kapja meg azokat. Így magasabb szintű szolgáltatást kap, mint a fast food éttermekben, de az étkezése nem, vagy alig vesz több időt igénybe, mint a gyorséttermi, és kevésbé uniformizált környezetben költi el ebédjét, vacsoráját. A terület eredményességét most már Európában is mind határozottabban bizonyítják a tények. A márciusban közzétett németországi adatok szerint, amíg a TOP 100 német étteremlánc forgalmának átlagos növekedése 2012-ben 3,1 százalék volt, a listán szereplő 14 fast casual étteremlánc esetében ez az átlag 13,5 százalék. A legmeggyőzőbb eredményeket közülük a Vapiano és a Marché, valamint a nálunk kevésbé ismert von Allworden produkálta.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >