Magazin: A fast casual stílus Európában is helytáll
A nyugati világ vendéglátásának egyik legdinamikusabban fejlődő szegmense a fast casual, amelynek jellemzőiről mi is többször írtunk. Leegyszerűsítve: a fast casual étteremtípusban a vendég a pultnál választja ki a rendelt fogásokat, és az asztalnál kapja meg azokat. Így magasabb szintű szolgáltatást kap, mint a fast food éttermekben, de az étkezése nem, vagy alig vesz több időt igénybe, mint a gyorséttermi, és kevésbé uniformizált környezetben költi el ebédjét, vacsoráját. A terület eredményességét most már Európában is mind határozottabban bizonyítják a tények. A márciusban közzétett németországi adatok szerint, amíg a TOP 100 német étteremlánc forgalmának átlagos növekedése 2012-ben 3,1 százalék volt, a listán szereplő 14 fast casual étteremlánc esetében ez az átlag 13,5 százalék. A legmeggyőzőbb eredményeket közülük a Vapiano és a Marché, valamint a nálunk kevésbé ismert von Allworden produkálta.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >A szervízdíj nem borravaló – itt a különbség a kettő között
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Új magyar MICHELIN-csillagos és Green Star étterem
A mai napon a Michelin lerántotta a leplet arról, hogy…
Tovább olvasom >