Magántőke-társaság vásárolja meg a Danone Horizon Organic és Wallaby üzletágát

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 01. 08. 09:50

A Platinum Equity vásárolja meg a Horizon Organic és a Wallaby üzletágakat a párizsi Danone SA-tól. A megállapodás feltételeit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A Danone 2023 januárjában bejelentette, hogy mindkét üzletágra vonatkozóan stratégiai lehetőségeket vizsgál. A tranzakció lezárását követően a vállalat kisebbségi részesedést tart bennük.

A Horizon Organic egy USDA minősítésű bio tejtermékmárka, amelynek termékpalettáján tej, tejszínhab, tejszín, joghurt, sajt és vaj szerepel. A Wallaby ausztrál ihletésű görög joghurtot gyárt.

– A Horizon Organic egy ikonikus név a tejtermékek piacán, amelyet a fogyasztók jól ismernek és szeretnek – mondta Louis Samson, a Platinum Equity társelnöke. – A márka a minőség és az innováció terén az iparágban egyedülálló hírnevet szerzett magána. Nagyra értékeljük, hogy a Danone bízik abban, hogy képesek vagyunk erre az örökségre építeni, és támogatni a Horizon Organic önálló vállalatként való növekedését.

Adam Cooper, a magántőke társaság ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy a prémium termékek, köztük a bio- és az értéknövelt termékek a kategória növekedésének motorjai.

A Platinum Equity portfóliójában jelenleg olyan élelmiszeripari vállalkozások is szerepelnek, mint a Biscuit International, a sajátmárkás édes kekszek európai gyártója, a Fantini Group Vini bortermelő és a tenger gyümölcseit forgalmazó Iberconsa. A korábbi befektetések közé tartozik az élelmiszer-alapanyag forgalmazó JM Swank, valamint az amerikai csomagolt hús- és pékárukat forgalmazó Harvest Meat Company.

Food Business News

Kapcsolódó cikkeink