Macskaeledelt hívtak vissza magas vastartalom miatt
A megengedettnél magasabb vastartalom miatt a Hill's Pet Nutrition cég visszahívott néhány macskaeledelt, Magyarországon Science Plan Sterilised Cat Chicken és Science Plan Sterilized Cat Mix2 termékek közül néhányat – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-el.
A tájékoztatás szerint a francia nagykereskedő értesítette partnerei között a magyarországi Newcopharm Kft.-t is, amely a még készleten lévő, érintett macskatápot zárolta, és elrendelte a már értékesített áruk visszahívását.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a macskatakarmányon keresztüli vastúladagolás csak ritkán fordul elő, tünetei hányás, hasi fájdalom és hasmenés lehetnek. A bélsár a képződő vas-szulfidtól fekete színűvé válhat.
A kifogásolt termékek egyszeri vagy rövid időszakig tartó fogyasztásánál egészségártalom nem valószínűsíthető – írja közleményében Nébih.
Kapcsolódó cikkeink
Azonnali hatállyal bezártak egy II. kerületi éttermet súlyos higiéniai problémák miatt
Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Hidegkúti…
Tovább olvasom >A legolcsóbb élelmiszereket vizsgálták a Nébih szakemberei
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a fogyasztók védelme érdekében az…
Tovább olvasom >Nébih: súlyos élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságokat tárt fel a Nébih egy fővárosi vendéglátóhelyen
Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
A digitális verzió ezúttal is bővített formában jelent meg, és olvasható a levél…
Tovább olvasom >FAO: második hónapja nőttek a globális élelmiszerárak áprilisban havi szinten
Áprilisban már a második egymást követő hónapban nőttek a globális…
Tovább olvasom >Friss húsok és fagyasztott hústermékek árát csökkenti az ALDI
Az ALDI tovább folytatja az árcsökkentést: május elejétől 12 friss…
Tovább olvasom >