Luxuslakásokat alakítanak ki az ikonikus siófoki szállóból

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 11. 09. 10:30

Szerkezetileg visszabontják, felújítják, modernizálják és panorámás lakásokat alakítanak ki a siófoki Hotel Ezüstpartból – írta a 24.hu, miután beszélt az ikonikus ingatlant birtokló Divinus Ingatlanbefektetési Alap vezérigazgatójával – – írja a 24.hu nyomán az Index.

Fotó: MTI, H. Szabó Sándor

Az egykori szálloda helyén lesznek játszóházat, fitneszterem, wellnes, fine dining étterem és szabadtéri edzőgépek, valamint elbontják a kiszolgáló épületeket és azok helyén penthouse jellegű lakásokat alakítanak ki.

A befektetési alap vezetője közölte, hogy tíz éve még azt tervezték, hogy 700 egységből álló apartman- és hotelkomplexumot hoznak létre a területen, azonban a 2008-as válság megváltoztatta a terveiket.
A Hotel Ezüstpart üdülõszálló épülete a Balaton partján a Siófokhoz tartozó Balatonszéplakon.
A Hotel Ezüstpart üdülõszálló épülete a Balaton partján a Siófokhoz tartozó Balatonszéplakon.

Az Ezüstpart Szálló a déli part egyik legmonumentálisabb épülete 1983-as megnyitása óta. Az épület felbukkant a 2015-ös Balaton Methodban, Cristina Grosan Átalakítás folyamatban című kisfilmjének werkfotóit pedig benevezték a világ legnagyobb fotóversenyére, a Sony World Photography Awardsra.

Az épület 1978 és 1983 között épült, Tillai Ernő tervezte. Az Ybl-díjas építészt szeptember elején választották Pécs díszpolgárává. Nevéhez olyan pécsi épületek fűződnek, mint a Domus Áruház, a Szliven Áruház és a Konzum Irodaház – írtuk korábban. (FT, index)

Kapcsolódó cikkeink