Luther Márton Oktoberfest Kolozsváron

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 05. 12:10

A közösségépítés és a jótékonyság célját szolgálja a második alkalommal Kolozsváron megszervezett Luther Márton Oktoberfest nevű őszi seregszemle, amelyen német söröket és ételkülönlegességeket szolgálnak fel.

A Kolozsvári Evangélikus-Lutheránus Egyházközség október 8-án tartja meg az erdélyi város főterén lévő székhelyének udvarán az Oktoberfestet.

Szép Krisztina püspöki titkár az MTI-nek kedden elmondta, hogy szász mintára szervezik meg a fesztivált, amelyet azért neveztek el Lutherről, mert a híres prédikátor is nagy ízlelője volt a söröknek. A fesztiválon egy német cég jóvoltából többféle bajor sört és ételspecialitást – közöttük bajor kolbászféléket, valamint párolt savanyú káposztát – is megkóstolhatnak a résztvevők. A rendezvényt a bajor zene hangzásvilága, illetve a bohókás gyermekfoglalkozások teszik hangulatosabbá.

A kolozsvári Oktoberfest valamennyi bevétele jótékonysági célt is szolgál, akárcsak a pénteken megszervezett fotókiállítás. A püspökség Reményik Sándor Galériájában Mike Carroll amerikai fényképész és az Erdélyi Képírók Egyesületének tagjai által adományozott fényképeket vásárolhatják meg az érdeklődők. A bevételt egy árva gyermekekkel foglalkozó romániai alapítvány támogatására fordítják – mondta a püspöki titkár. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink