Lurpak: visszavetheti a vásárlási kedvet a zsugorfláció
Negatív vásárlói reakciókkal kell szembenéznie az Arla Foods Lurpak vajmárkájának az Egyesült Királyságban, miután a termékkiszerelések mérete 20%-kal csökkent.
A The Telegraph tudósítása alapján a dán márka a 250 grammos kiszerelést 200 grammra csökkentette sózott, natúr és „light” termékei esetében.
Emellett 37 pennyvel nőtt a 250 grammos Lurpak vaj ára az elmúlt évben a brit statisztikai hivatal szerint, miközben az élelmiszerinfláció májusban is kétszámjegyű (15,4%).
– Tisztában vagyunk azzal, hogy a megélhetési válság nyomasztóan hat a vásárlók költéseire és elérhetőbbé kívánjuk tenni számukra termékeinket, ami csak a kiszerelések méretének csökkentésével lehetséges – nyilatkozta Danny Micklethwaite, az Arla Foods marketingalelnöke a The Telegraphnak.
A vásárlókat rosszul érintette a lépés, különösen amiatt, hogy nem az Arla Foods az első, amely erre szánta el magát. Korábban a Hellmann’s majonéz 800 grammos kiszerelése zsugorodott 600 grammosra a Tescoban, és a McVitie’s digestive keksz is 400 grammosról 360 grammosra „ment össze”.
Kapcsolódó cikkeink
Új íz alkotására invitálja a fogyasztókat a Tropicana
A Tropicana a fogyasztókkal kíván együttműködni következő gyümölcslé-ízének megalkotásában. Az…
Tovább olvasom >A narancsbor lehet a nyár új trendje
A TikTok-on megjelenő postok számának robbanásszerű növekedése azt mutatja, hogy…
Tovább olvasom >Személyes vásárlók lesznek az Uber Eats futárokból
Az Uber Eats eltökélt szándéka, hogy nagyobb részesedést szerezzen az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Máté Krisztina: „A fontos dolgokat nem lehet utólag pótolni”
Folytatódik a Trade magazin Business Podcastja Az üzleti élet szereplői…
Tovább olvasom >Tisztségviselőket választottak az MMSZ-tagok
A Magyar Marketing Szövetség május 15-ei éves közgyűlésén új Elnökséget,…
Tovább olvasom >AI-együttműködéssel segít az Amazon a márkáknak a hirdetések teljesítményét mérni
Egy mesterséges intelligenciát alkalmazó piacelemző platformmal lépett együttműködésre az Amazon,…
Tovább olvasom >